Svi smo bili svjedoci općeg potopa koji je jučer zadesio Split. Danas, kada bismo očekivali najezdu skakavaca, obradovao nas je sunčan dan. Dobili smo mnoštvo vaših poruka, slika i videa no dva su nam posebno upala u oko ili sudeći po viđenom, sustav za odvodnju u mnogim dijelovima grada doživio je potpuni kolaps!

Naš vjerni čitatelj iz Geta poslao nam je snimke s prozora na kojima se vidi kako s Carrarine poljane put Dioklecijanove ulice teče “rijeka” veličine Jadra. Napomenuo je kako je Dioklecijan davno riješio odvode, ali današnje službe koje su za iste zadužene jednostavno ne mogu gaziti u korak s Dioklecijanovim vremenom.

Ukazao je na restorane s iste pjacete koji su zaštopali kanalizacijske odvode i požalio se da plaćajući različite komunalne doprinose, prireze i poreze bacamo novce u vjetar, jer odgovorne službe ne rade svoj posao kako trebaju.

Iako je jasno da su sinoć pale iznimno velike količine oborina u kratko vrijeme i da bi malo koji sustav odvodnje mogao prihvatitu tu silnu oborinsku vodu, problem je što su mnoge šahte nevrijeme dočekale začepljene, a vjerovali ili ne, neke i zavarene.

Posljedice možete vidjeti u videu:Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime