Frooom Film Festival otvara sezonu filmskih radionica revijom filmova u Beton kinu

Četvrta revija Frooomovih filmova nastavlja uspješan niz snimljenih filmova koji su dosad putovali po filmskim festivalim dječjeg stvaralaštva

Frooom! je inovativni obrazovni program koji Bacači sjenki organiziraju u Hrvatskoj od 2012. godine, a koji svojim polaznicima u trajno nasljeđe ostavlja znanje, bonton, opću kulturu, kritičko razmišljanje te pojam o pametnom organiziranju slobodnog vremena.


Četvrta po redu revija Frooomovih filmova u Splitu nastavlja uspješan niz na Frooomu snimljenih filmova koji su dosad putovali po filmskim festivalim dječjeg stvaralaštva u Indiji, Brazilu, Austriji, Španjolskoj i Hrvatskoj, a neki od njih su poput već slavnog riječkog dokumentarca “Jedan dan u životu Janka Polića Kamova” pokupili i vrijedne nagrade (Sisak, 2017.).

Osamnaest filmova s radionica djece i mladih iz Splita, Rijeke, Zagreba, Koprivnice, Preloga i Sinja možete vidjeti u Beton kinu u Multimedijalnom kulturnom centru (Dom Mladih) u subotu, 10. ožujka u 11 sati.

– Filmovi su spremni, dvorana kina ugodno temperirana, na vama je samo da se opustite u dobrom društvu – ulaz na reviju besplatan! – poručili su Froomovci.

Gotovo 600 polaznika filmske škole Frooom! u 2017. godini je napravilo preko 55 kratkih igranih, eksperimentalnih, animiranih, tematskih, povijesnih, dokumentarnih, avanturističkih, fantasy i ostalih filmova. Mentori na Frooomovim filmovima su mahom mladi stručnjaci koji godinama djeluju na području filma, videa, televizije, kazališta i animacije: Vedran Senjanović, Veno Mušinović, Anja Pletikosa, Sanja Milardović, Dalija Dozet, Nora Krstulović, Ivan Marušić Klif, Nada Kovačević, Stipe Bagarić, Dražen Žerjav, Lea Mileta, Dea Jagić, Bojana Burnać, Tihana Mandušić, Lidija Kraljić, Jakov Čuveljak, Boris Bakal i mnogi drugi.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0