Franković se odbio fotografirati sa zamjenikom trebinjskog gradonačelnika

Prigodom otvaranja novoizgrađenog graničnog prijelaza Ivanica novinari izvrijeđali dubrovačkog gradonačelnika, a jedna novinarka je navodno i pljunula u njegovom smjeru

Prigodom otvaranja novoizgrađenog graničnog prijelaza Ivanica između Hrvatske i BiH dogodio se incident. Naime, dubrovački gradonačelnik Mato Franković doživio je vrijeđanja od strane dijela novinara iz BiH, a navodno je jedna od njih i pljunula u pravcu dubrovačkog gradonačelnika.


– Osobno to nisam vidio jer sam taman odlazio, no tako su mi rekli oni koji su bili sa mnom. No bilo je i vrijeđanja tijekom postavljanja novinarskih pitanja – rekao je gradonačelnik Franković za Index. Naime, Franković je prilikom otvaranja graničnog prijelaza rekao da Dubrovnik neće uspostaviti suradnju s Trebinjem sve dok ne dobiju ispriku za ono što se događalo tijekom ratnih događaja.

– Kada ta isprika uslijedi kao što je uslijedilo iz Crne Gore, Dubrovnik je spreman surađivati s Trebinjem – pojasnio je Franković. Naime, gradonačelnik Dubrovnika odbio je bilo kakvu mogućnost da se Dubrovnik ispriča Trebinju navodeći da ne vidi nikakvog razloga za to.

– Zašto bismo se mi iz Dubrovnika trebali ispričavati Trebinju? Je li zbog toga što smo branili svoje kuće, domove, je li zato? – uzvratio je iznervirano protupitanjem Franković.

Rekao je i da se ne želi fotografirati sa zamjenikom gradonačelnika Trebinja Mirkom Ćurićem. Okrenuo je glavu i otišao od novinara, piše Index.


Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0