Noć s petka na subotu donio je nove grmljavinske nestabilnosti i to srednjodalmatinskom akvatoriju.

Pijavica kod Šolte!

Kako smo ranije pisali, oko 22:45 pijavica se pojavila s južne strane Šolte. Isti grmljavinski oblak nastavio se kretati prema jugoistoku, te je zahvatio zapade dijelove Hvara.

Satelitska snimka naoblake, detekcija munja i procjena oborina (Vrijeme & radar)

Velika pijavica stvorila se na moru ispred Staroga Grada. Spektakularan prizor snimio je fotograf Miroslav Zadravec koji je u istom kadru “uhvatio” pijavicu, munje, olujni oblak, kao i zaljev.

Inače, u petak je odjedrena prva etapa ovogodišnje 76. Viške regate krstaša. Odustalo se od tradicionalne rute Split-Vis, te se flota od 93 broda uputila za Hvar, u Stari Grad. Srećom po natjecatelje, oni su privezani u Starome Gradu bili već u petak poslijepodne.Autor fotografije nam je ispričao svoje iskustvo.

– Navečer su uslijedile nevere, a ona najjača počela je oko 23 sata i trajala do ponoći. Pijavica se pojavila u 23:30. Čim sam vidio prvu munju odlučio sam se pokušati ih snimiti. Nemalo sam se iznenadio kada su svjetla munja obasjala ogromnu pijavicu. Okrznula je Stari Grad kada je uslijedio blagi pljusak kojih 15-ak minuta.

Na kraju je ovo fotografiranje “epska” ispalo. Trebalo mi je par minuta da probavim fotografiju kad sam ju shvatio u seriji” – kazao nam je presretni Miroslav.

Čestitke fotografu!


Moja reakcija na članak je...
Vau
62
Haha
1
Hagić
4
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
1
Molim?
11

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime