FOTOGALERIJA “1000 Pepeljuga”: Neobična umjetnička instalacija krasi splitske Prokurative

Izložba je realizirana u suradnji s udrugom Sunce i bit će postavljena do večernjih sati


Mark Boellaard Nizozemac je s hvarskom adresom koji se bavi raznim oblicima vizualnih umjetnosti. Tokom zimskih šetnji hvarskim plažama, gdjegod bi naletio na nečiju izgubljenu cipelu, što ga je nadahnulo da osmisli koncept „1000 Pepeljuga“ koji zbori o čovjekovom nehajnom odnosu prema prirodi i upozorava na važnost recikliranja. Kroz dvije godine sakupio je preko tisuću odbačenih, naplavljenih, zaboravljenih cipela – začudo, nikad nije pronašao par – koje su iz tko zna kakvih putešestvija doplutale na pitoreskne hvarske obale.


Od 9 sati ujutro na splitskim Prokurativama tisuću cipela pričat će svoje priče slučajnim i namjernim prolaznicima. Njihova raznolikost je zapanjujuća – ima tu sportskih tenisica, zimskih čizama, štikli, plastičnih sandala i dječjih kroksi, svih mogućih oblika, boja, materijala i veličina, zaista – ponešto za svakoga. Navodno je Ernest Hemingway autor slavne „priče od 6 riječi“ koja glasi „Nekorišten par dječjih cipela na prodaju.“ A sad zamislite količinu priča iz njih tisuću.

Izložba je realizirana u suradnji s udrugom Sunce i bit će postavljena do večernjih sati, a ovo je već treće postavljanje u ljetnoj turneji. Počelo je u Hvaru, nastavilo se u Starigradu, a nakon Splita ide za Šibenik. Ukoliko ste u prilici, napravite đir Prokurativama danas. Baš je zanimljivo.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime