Žene su prvi put glasale na ovim prostorima, baš na današnji dan, 1945. godine, a Forum žena SDP-a Split održao je jučer svoju Izvještajno-tematsku konvenciju, na kojoj je gostovala Đordana Barbarić, predsjednica udruge Most te izlagala na temu “Žena- kako to snažno zvuči!”, stoji u priopćenju Foruma Žena SDP-a Split U priopćenju se dalje navodi:

Predsjednica Foruma žena Split, Ana Lovrić, u svom izvješću podcrtala je iznimnu aktivnost članica Foruma i zahvalila svima iz GO SDP Split na podršci, kao i svima s kojima sudjeluju u društveno-političkom životu našega grada.

“Pokreće nas borba za jednakost”

– Snaga koja pokreće Forum je borba za jednakost žena i muškaraca, ravnopravna participacija žena u svim sferama života, ali i nezaobilazna suradnja s udrugama Splita uz koje rastemo i razvijamo se i osobno, ali i politički.

Članice splitskog Foruma žena vjeruju u bolje sutra i pravednije društvo te upravo zbog toga nisu žalile svoje vrijeme te su u nešto više od godinu dana bile pokretačice, suradnice i sudionice 23 akcije u svojem gradu, ali i šire. Išle smo na Maraton lađa s kolegicama iz Dubrovačko-neretvanske županije, organizirale smo Forum teatar, educirale se kroz Politiku ženama, obilazili gradske sakralne objekte Đitom priko Splita, kuhale za potrebite i ostvarile suradnju i “sestrimljenje” s kolegicama iz Kantona Sarajevo.

Odale počast Radi Končaru

Mi nastavljamo dalje u istom ritmu, a to je rad, jedinstvo i borba za jačanjem položaja žena! Računajte na nas jer, stvari se mijenjaju svojim primjerom, a ne raspravama na kauču i društvenim mrežama! Pridružite nam se! – poručuje Ana Lovrić u ime Foruma žena.

Na kraju Skupštine odale su počast polaganjem cvijeća pred spomenikom Radi Končaru i time poslale poruku da je antifašizam civilizacijska tekovina koju ne smijemo ni u kojem trenutku smetnuti s uma – navodi se na kraju priopćenja Foruma žena SDP-a Split.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime