Prohibicija nikada ništa dobro nije donijela, a svaki pojedinac ima pravo slobode činiti ono što želi dok god ne oduzima slobodu nekom drugom. Pojedinac će svakako konzumirati marihuanu ako to želi bez obzira bila ona zabranjena ili ne.

Legalizacijom bi se stopa kriminaliteta drastično smanjila, a dileri i šverceri marihuane nestali. Policija ne bi više “gubila” vrijeme hvatajući prijestupnike koji zapale joint već bi se mogli posvetiti hvatanju “pravih” kirminalaca kojih nažalost u našoj državi ne nedostaje. Smatramo kako bi legalizacijom dodatno procvjetao turizam te bi bez problema svoje smještajne kapacitete mogli puniti i zimi. Došlo bi do novog tržišta i otvaranja novih radnih mjesta mahom za mlade osobe. Marihuana u Hrvatsku dolazi ilegalnim kanalima čiji uzgoj i sastav kanabisa nije poznat dok bi legalizacijom država u svakom trenutku mogla kontrolirati uzgoj i kvalitet.

Uzimajući za primjer Colorado (SAD) koji ima sličan broj stanovnika kao RH, a gdje je u prvih 10 mjeseci legalizacije prodano marihuane u vrijednosti 1,1 milijarda $ od čega se samo kroz porez u državnu blagajnu slilo oko 165 milijuna $ što je otprilike 1,2 milijarde kuna ili oko 1% proračuna RH. Drastično je smanjena stopa kriminaliteta, a pokazalo se da nije došlo do nikakve eksplozije pušenja marihuane među maloljetnicima! Zašto? Tinejdžerima nešto što je legalno naprosto nije posebno izazovno.

Alkohol i cigarete koje su dostupne na svakom koraku štetnije su od konzumacije marihuane koja dokazano ima ljekovita svojstva u liječenju i ublažavanju bolova niza bolesti.

Većina Europe razmišlja o legalizaciji, a gdje smo mi?, poručili su iz FM SDP-a Split.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime