FILMSKA POTJERA Bježao policiji i zaletio se u policijski automobil

Pušten je na slobodu


Nakon filmske potjere po Međimurju policija je uhitila 21-godišnjeg vozača i 33-godišnjeg suvozača. Vozač je kažnjen s 14.500 kuna, uz izricanje zaštitne mjere zabrane upravljanja motornim vozilima u trajanju od 15 mjeseci.


Nakon pravomoćnosti odluka o opisanim prekršajima, vozaču će se u evidenciju upisati i 15 negativnih prekršajnih bodova, donosi Večernji list.

U utorak u 21.55 sati u Gornjem Kuršancu prilikom nadzora cestovnog prometa vozač Audija A6 osječkih registarskih oznaka ignorirao je pripadnike interventne postrojbe i bez zaustavljanja nastavio je vožnju u smjeru Nedelišća.

Policija je krenula u potjeru za vozačem koji se i dalje oglušivao na svjetlosne i zvučne znakove s policijskih vozila. U Nedelišću je zbog neprilagođene udario u prednji dio službenog policijskog automobila koji je stajao na kolniku s upaljenim plavim rotirajućim svjetlima.

Uz primjenu sredstava prisile odbjegli 21-godišnji vozač i 33-godišnji suvozač, državljanin Kosova, privedeni su u policijsku postaju i uhićeni. Vozač je kažnjen s 14.500 kuna, uz izricanje zaštitne mjere zabrane upravljanja motornim vozilima u trajanju od 15 mjeseci.

Uz optužni prijedlog kojim se 21-godišnjak okrivljuje za počinjenje prekršaja upravljanja vozilom u vrijeme izrečene zaštitne mjere zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije, doveden je dežurnom sucu prekršajnog odjela Općinskog suda u Čakovcu.Nakon saslušanja sudac nije prihvatio prijedlog policije o zadržavanju, pa ga je pustio na slobodu. Dovršenim kriminalističkim istraživanjem nad 33-godišnjim državljaninom Kosova utvrđeno je da je nezakonito boravio na području Hrvatske. Izdano mu je rješenje o povratku u matičnu zemlju u roku od sedam dana.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
1
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
1Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime