FILMSKA PLJAČKA, ALI I UHIĆENJE Policija opisala kako su uhitili dva Rusa, za jednom osobom se još traga!

Policija nije mogla otkriti identitet treće osobe, a rekli su da se trenutno u Strožancu vrši pretraga prostorija, kako bi se utvrdilo jesu li imali još koju pljačku u planu

Sinoć su na području Strožanca uhićena dva Rusa, koji su 4. studenog opljačkali zlatarnicu u centru Splita.


Tim povodom je u prostorijama Prve policijske postaje u Splitu održana press konferencija, na kojoj su iz MUP-a opisali kako je tekla akcija uhićenja te pojedinosti vezane uz samu pljačku.

– Tijekom današnjeg dana pripadnici Prve policijske postaje Split dovršili su kriminalističko istraživanje nad dvojicom 42-godišnjih državljana Rusije, za koje je utvrđena osnovana sumnja da su počinili kazneno djelo teške krađe, dana 4. studenog ove godine u centru Splita.

Utvrđeno je postojanje opravdane sumnje da su, s još uvijek nepronađenom osobom, provalili u zlatarnicu, otvorili zaštitna metalna stakla, razbili zaštitu na ulaznim vratima te su otuđili veću količinu nakita. Počinjena je materijalna šteta od 1.600.000 kuna.

Kod njih je pronađena veća količina nakita, koja je i oduzeta. Tijekom dana će biti privedeni pritvorskom nadzorniku. Svi otuđeni predmeti su i pronađeni, naveli su na konferenciji.

Objasnili su kako je tekla akcija uhićenja

– Još od samog očevida pratili smo svaki trag, informaciju te sinoć na području Strožanca uhitili dva muškarca. Jedan od njih je, kad je uočio policiju, pokušao pobjeći te su nad njim morali primijeniti sredstva prisile, rekli su na konferenciji.


Policija nije mogla otkriti identitet treće osobe, a rekli su da se trenutno u Strožancu vrši pretraga prostorija, kako bi se utvrdilo jesu li imali još koju pljačku u planu, a više će se znati nakon opsežnijeg kriminalističkog istraživanja.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime