FAROS MARATON 2017 26. kolovoza Međunarodno prvenstvo Hrvatske u daljinskom plivanju

Nastupit će ukupno 34 plivačice i plivača iz 16 zemalja svijeta, među kojima je i 11 plivačica i plivača iz Hrvatske.

Zadnje subote u kolovozu, 26. kolovoza 2017. održat će se u Starom Gradu na otoku Hvaru 42. Međunarodno prvenstvo Hrvatske u daljinskom plivanju – FAROS MARATON 2017.


Nastupit će ukupno 34 plivačice i plivača iz 16 zemalja svijeta, među kojima je i 11 plivačica i plivača iz Hrvatske.

Od favorita ovogodišnje utrke posebno se ističe, trostruki uzastopni pobjednik FM i aktualni svjetski viceprvak na 25 km Matteo Furlan. Četvrtu uzastopnu pobjedu na Faros maratonu pokušat će mu onemogućiti Lars Bottelier iz Nizozemske, Adel el Behiry iz Egipta te Guillermo Bertola, Argentinac koji je odnio pobjedu na utrci FINA Grand Prix u Lac St.-Jeanu u dužini od 32 km s rekordom staze.

U ženskoj konkurenciji tri su favoritkinje, ujedno i bivše pobjednice. Braniteljica prošlogodišnjeg naslova i osmerostruka pobjednica te jedna od tri najbolje daljinske plivačice svih vremena Njemica Angela Maurer, Amerikanka Christine Jennings, još uvijek aktualna rekorderka staze (3:04.09, 2013.), te pobjednica jubilarnog 40. Faros maratona, Aygul Sagirova iz Rusije, javlja Lokalna Hrvatska.

Posebno mjesto na Faros maratonu zauzima Irene van der Laan (Nizozemska), kojoj će ovo biti 23. nastup. Pobjednica iz 1980. i 1982. nastupit će 19. put uzastopno na Farosu, kojeg nije propustila od 1998.g.

Među ostalima, od hrvatskih imena nastupit će naša najbolja daljinska plivačica Doris Beroš, koja će aktualnim titulama na 5 i 10 km pokušati dodati i ovu s prvenstva Hrvatske na 16 km.


Faros maraton će ove godine poslužiti kao idealno natjecanje i Dini Levačić, kojoj će nastup poslužiti kao priprema za preplivavanje La Manchea, nakon kojeg bi postala prva Hrvatica kojoj je to uspjelo (još samo Veljko Rogošić i Toni Pavičić-Donkić) i s čime bi uspješno spojila Trostruku krunu.

Najmlađa sudionica biti će Vasiliki Kadoglu iz Bugarske (2003.) prvakinja Bugarske na 5 km, koja je sa svojih 14 godina pobijedila na Otvorenom prvenstvu Španjolske na 5 km, a kojoj je trener Dinko Jukić, brat proslavljene plivačice Mirne Jukić. 

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0