Prema podacima Stožera civilne zaštite Splitsko-dalmatinske županije samo u proteklih tjedan dana na COVID infekciju testirano je preko 4 tisuće osoba. Testiranja na SARS-CoV-2, PCR metodom za cijelu Županiju obavljaju se u Splitu i to na dvije lokacije. O lokaciji testiranja ovisi obavlja li se testiranje s uputnicom ili bez uputnice uz plaćanje.

Brisevi za Sars-Cov-2 za pacijente s uputnicom liječnika primarne zdravstvene zaštite uzimaju se isključivo na lokaciji Križine na parkiralištu nasuprot ulaza Medicol u Splitu. Testiranje se obavlja u unaprijed određenim terminima te je liječnik primarne zdravstvene zaštite obvezan pacijenta naručiti na testiranje putem maila te potom pacijenta obavijestiti o datumu i vremenu testiranja, piše Portal grada Kaštela.

Naručivanje za testiranje s uputnicom može obaviti isključivo nadležni liječnik primarne zdravstvene zaštite. Nalaz će biti dostavljen liječniku te je moguće nalaz podignuti na šalteru, kao i zatražiti slanje nalaza mailom.

Što se tiče testiranja bez uputnice uz plaćanje, narudžbe se vrše preko maila travel.covid@nzjz-split.hr ili na telefon 021/401-128. U narudžbi je potrebno navesti ime i prezime, datum i godinu rođenja, mail adresu na koju će vam biti dostavljen nalaz i broj mobitela. Djelatnici NZJZ-a će dati obavijest o terminu testiranja, a prije dolaska na testiranje koje se obavlja na Zavodu u Splitu na adresi Vukovarska 46, potrebno je izvršiti uplatu.

Cijena testa je 698 kuna, a za nalaz unutar 24 sata 798 kuna, dok je za nalaz na engleskom jeziku potrebno nadoplatiti 125 kuna na račun Nastavnog zavoda, Privredna banka IBAN:HR3823400091100180529, SWIFT:PBZGHR2X, poziv na broj – upisati Vaš OIB.
Prilikom dolaska na testiranje sa sobom je potrebno ponijeti isprintani dokaz o izvršenoj uplati, a pretragu je moguće platiti i karticom.

Dodajmo kako su navedena testiranja isključivo testiranja PCR metodom nazofaringealnim brisom u kojem se uzorak uzima na stražnjoj strani nosa i grla.Ovakvim načinom testiranja utvrđuje se ima li osoba trenutno ili nema covid infekciju, za razliku od serološkog testiranja koje pokazuje je li osoba preboljela infekciju, odnosno je li stekla imunitet na infekciju. Ovakvo testiranje nije dostupno na navedenim lokacijama.

 


Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime