U subotu, 1. prosinca, od 18.15 do 19.20 sati u Kranjčevićevoj ulici na stadionu odigrana je nogometna utakmica između NK Rudeš i HNK Hajduk, na kojoj je prisustvovalo oko 1000 gledatelja. Tijekom i nakon utakmice nije bilo izgreda, objavili su iz PU Zagrebačke.

U jutarnjim satima u Ulici kralja Držislava došlo je do narušavanja javnog reda i mira u većem obimu te su oštećena ulazna vrata „Kluba navijača Dinamo BBB“. Brzom intervencijom policijskih službenika, a zbog sumnje da su sudjelovali u navedenom događaju, privedeno je 14 navijača gostujućeg kluba.

Osumnjičeni su dovedeni u službene prostorije na kriminalističko istraživanje. Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja, devet osoba je uz optužni prijedlog zbog počinjenog prekršaja iz čl. 6 Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira prepraćeno na Prekršajni sud u Zagrebu. Također, presudom Prekršajnog suda osumnjičeni su proglašeni krivima.

Splitska policija obavila pretragu stanova

Temeljem naredbe Prekršajnog suda u Zagrebu, a u svezi kriminalističkog istraživanja prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira od 1. prosinca 2018., koje je provela Policijska uprava zagrebačka, policijski službenici Policijske uprave splitsko-dalmatinske obavili su pretrage stanova 9 osoba s područja Splitsko-dalmatinske županije. Tom prilikom je kod 27-godišnjaka pronađeno 130.2 grama marihuane, kod 25-godišnjaka 4 signalne baklje, dok je kod 23-godišnjaka pronađen revolver Starter, čiju nabavu nije prijavio nadležnom tijelu, te jedan komad streljiva.

Navedeni predmeti pronađeni su prilikom pretrage njihovih stanova na području Splita.

Po dovršenom kriminalističkom istraživanju, Policijska uprava splitsko-dalmatinska je protiv 27-godišnjaka podnijela Optužni prijedlog Prekršajnom sudu zbog prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporabe droga, protiv 25-godišnjaka Optužni prijedlog zbog prekršaja iz Zakona o eksplozivnim tvarima, te proizvodnji i prometu oružja, dok je protiv 23-godišnjaka podnesen Optužni prijedlog zbog prekršaja iz Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana.

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime