Danas je na Poljudu održana komemoracija za Stanka Poklepovića, jednog od najlegendarnijih trenera Hajduka.

Podsjećamo, šjor Špaco je preminuo u ponedjeljak, a posljednji ispraćaj ovog velikana biti će sutra u Milni na otoku Braču.

Komemoraciji su nazočili mnogi ugledni gosti, a emotivne govore su održali gradonačelnik Andro Krstulović Opara i predsjednik Skupštine Hajduka Vinko Radovani.

– Teško je govoriti na oproštaju od jednog čovjeka koji je simbol ovoga grada, ne samo Hajduka. Teško je govoriti u ime Grada, a ne izraziti svoje osobne osjećaje, koje sigurno dijelim s vama. Mislim da ću pogoditi sve što i vi dijelite.

Šjor Stanko nikada nije odustajao od svoga cilja, svoga Hajduka, koji je nebrojeno puta iskazao kroz svoje osjećaje. Bio je uvijek spreman i otvoren davati širinu srca, uz puno riječi, a nikad ni jednom riječju previše. Tri puta je odlazio s klupe Hajduka i nikada nije rekao nijednu tešku riječ. Bio je pun ponosa i hvale za razdoblje koje je proveo djelujući u Hajduku.

Njegova pouka je bila viteštvo, poštenje i kultura. Ovdje je okupio ljude koje dugo vremena nisu bili u poljudskom salonu, a trebali bi biti češće ovdje. Imao je vrijednost koje nadilaze vrijednosti nogometa i sporta, to su vrijednosti koje naprosto moramo naučiti i zapamtiti kao pouku. Trebamo sačuvati uspomenu na ovog velikog čovjeka koji nas je mnogo zadužio, rekao je između ostalog u svome emotivnom govoru gradonačelnik Krstulović Opara.

Svoje emocije nije mogao skriti predsjednik Skupštine Vinko Radovani.

– U ovo vrijeme Božića opraštamo se od jednog od najvećih trenera koje je Hajduk imao, jednog od najvećih vizionara kojeg je ova država dala. Od njega smo mogli puno naučiti. Kao trener je osvojio prvo prvenstvo 1992. godine, a o tome je mnogo pričao i bio na to ponosan. Vodio je niz klubova, bio izbornik hrvatske nogometne reprezentacije, izbornik Irana, a njegovo znanje koje je prenio na nas je enormno.

O ljudskoj i trenerskoj veličini šjor Špace govorite svi vi ove dane. Svjesni smo koja je to bila veličina, ljubav za uspjehom vlastitog kluba i hrvatskog nogometa uopće.

Priče koje nam je podario nećemo nikada zaboraviti i to će se trajno prepričavati. Ne znam da je ikada u ovoj dvorani bilo ovoliko ljudi. To ukazuje na veličinu našeg šjor Špace i na ljubav koju je iskazivao prema ovome klubu. Zbog svega toga mu izražavam hvalu na sve što nam je podario kao trener i kao ljubitelj Hajduka. Hvala vam i vječna vam slava, rekao je Radovani.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime