EMOCIJE PREPLAVILE POLJUD Hajduk i ljubav, nekad i sad – uvijek i vječno

Vedro nebo, lipanjska noć, dašak vjetra, publika na nogama, isti dišpet i ista volja! Ljubav i nogomet. Hajduk. Nekad i sad - uvijek i vječno.

Poljudska ljepotica, mirna lipanjska noć, vedro nebo, dašak vjetra i uspomena od prije 90 godina. Ista emocija, ista strast već godinama tinja u splitskom i hajdučkom puku. “Kraljica lopteIve Tijardovića ugledala je svjetlo dana na Hajdukov 15. rođendan na Starom placu. Tada izvedena, njegova emocija i priča o dišpetu, ljubavi i balunu, mirovala je sve do današnjih dana.


Stotinjak studenata, pod palicom maestra Harija Zlodre i glumačka postava u klasi profesora Milana Štrljića i Gorana Golovka oduševila je 600 duša na Poljudu. 91 godinu nakon. Ista emocija, isti dišpet, ista volja za pobjedom, isti talent nekad i sad, samo još toplija lipanjska noć i dašak vjetra kao podsjetnik na neke davne, ali ne zaboravljene dane velikog Tijardovića i velikog ‘Ajduka.

[fb_pe url=”https://www.facebook.com/dalmacijadanas/videos/326925217728754/” bottom=”30″]

Prepuna scena talentiranih splitskih glumaca, ljubavna priča Mile i Slavka isprepletena kroz nogometnu priču, veliku nogometnu priču pobjede mad Englezima donijela je na Poljud onaj isti osjećaj kao da je utakmica odigrana taj čas. Tea Požgaj, Varaždinka u ulozi Splićanke Mile i Ivan Samodol Šibenčanin u ulozi najboljeg igrača Hajduka Slavka, raznježili su publiku i svojim solističkim dionicama u nogometnu euforiju unijeli dah romantike. Pod redateljskom palicom Jelene Bosančić baš sve je izgledalo isprepleteno do samog savršenstva pa je publika bez glasa i tek uz pokoji pljesak pratila izvedbu jedine nogometne operete na svijetu. Damir Mihanović Čubi u operetu je unio svoj prepoznatljivi šarm i humor, pa je priča obilovala i humorističnim detaljima. Vedro nebo, lipanjska noć, dašak vjetra, publika na nogama, isti dišpet i ista volja! Ljubav i nogomet. Hajduk. Nekad i sad- uvijek i vječno.

[fb_pe url=”https://www.facebook.com/dalmacijadanas/videos/326931744394768/” bottom=”30″]

 


 Moja reakcija na članak je...
Vau
1
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0