EKSKLUZIVNO “Ćaća se vraća u Split”: Ivo Sanader promovirat će svoju knjigu 10. srpnja

''Doba politike-detuđmanizacija'', naziv je prve knjige koju će Ivo Sanader, bivši predsjednik Vlade i HDZ-a, predstaviti u Splitu 10. srpnja

Kako ekskluzivno doznajemo, bivši hrvatski premijer Ivo Sanader 10. srpnja imat će promociju svoje knjige u Splitu. Splitska promocija tako bi se trebala dogoditi četiri dana nakon zagrebačke “premijere”. Lokacija promocije knjige još nije potvrđena, no ozbiljno se razmatra da to bude hotel Park.


Radi se o promociji prve od tri knjige trilogije “Vrijeme politike – Detuđmanizacija”, u izdanju Večernjeg lista. Zagrebačka promocija će se održati 6. srpnja u hotelu Esplanade. Knjigu će promovirati Luka Bebić, istaknuti član HDZ-a i bivši predsjednik Hrvatskog sabora, a knjigu će također predstaviti glavni urednik Večernjeg lista Dražen Klarić i urednik ovog izdanja Goran Gerovac.  Knjiga će se naći na kioscima već u petak.

Rošin na splitskoj promociji

Doznajemo da će u programu promocije u Splitu sudjelovati poznati splitski arhitekt i bivši saborski zastupnik Jerko Rošin, inače prijatelj i suradnik bivšeg premijera. Iako tiskane pozivnice još nisu poslane, one usmene već su krenule. Bit će to prvo javno istupanje Ive Sanadera u gradu pod Marjanom nakon pet godina.

Vijest o splitskoj promociji knjige potvrdio nam je sam Jerko Rošin:

– Promocija će zaista biti u Splitu. Vjerujem da će se promocija dogoditi u tjednu nakon idućeg. Razgovara se o jednom hotelu, no o tome će konačnu odluku donijeti izdavač knjige – kazao nam je Rošin koji je potvrdio da će imati ulogu u promociji knjige. – Na kraju krajeva, svjedočio sam velikim dijelom onom što se piše u prvom dijelu knjige – napomenuo je Rošin.

“Poličari ne moraju strahovati”

Što se tiče samog sadržaja knjige, Ivo Sanader je za Večernji list izjavio da knjiga obrađuje hrvatsku političku paradigmu i diskurs koji se o politici vodi u medijskom mainstreamu i među političarima. Kazao je da još radi na dvije sljedeće knjige. Također je naglasio da nitko od aktera iz političkog života ne mora strepiti jer, kazao je, ne piše da bi prestrašio, nego da bi otkrio što smo prošli, kakva je bila istina i kakva je zapravo hrvatska politika.

Vijest o Sanaderovoj knjizi dolazi točno na 8. obljetnicu njegovog odstupanja s dužnosti hrvatskog premijera. 1. srpnja 2009. objavio je da se povlači s premijerske funkcije, šokiravši tada hrvatsku i međunarodnu javnost. Sanader je prekjučer u Dnevniku Nove TV svoj tadašnji potez povezao s graničnim sporom sa Slovenijom, odnosno arbitražnim sporazumom.Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0