FOTOGRAFIJE IZGORENIH OBJEKATA “U zadnji tren smo spasili ukućane”

Prvi smo posjetili izgorene objekte u Kaštel Štafiliću

Danas je oko 15 sati izbio požar između Planog i Kaštel Štafilića. U velikoj vatrenoj stihiji stradala je i jedna kuća na najzapadnijem dijelu Kaštel Štafilića. Vatra je stigla sa zapada prema imanju na kojem su stradali kuća i nekoliko pomoćnih objekata.


[fb_pe url=”https://www.facebook.com/dalmacijadanas/videos/327861877635088/” bottom=”30″]

Vlasnik imanja nam je rekao kako su u trenutku vatrene stihije tu bili svi članovi obitelji koje je na vrijeme uspio evakuirati. On se potom vratio na mjesto požarišta i gasio vatru na imanju. Kaže kako ga je promjena smjera vjetra spasila od veće štete. Napominje nam kako uspio spasiti i svoja dva pasa koja je sakrio od vatre u novijoj kući na imanju. Psi su se nalazili u psećim kućicama na imanju, a do kokošinjca u trenutku vatrene stihije nije uspio stići pa je perad stradala.

Kada smo stigli na imanje osjetio se intenzivan miris izgorjele plastike od izgorenih pomoćnih objekata. Prema prvim procjenama šteta je velika, a vlasnik kaže da nije osigurao objekte zbog dosadašnjih negativnih iskustava s osiguranjima.


Vlasnika su obišli i Ante Sanader, predsjednik Hrvatske vatrogasne zajednice, Dražen Glavina, županijski vatrogasni zapovjednik i Damir Gabrić, pročelnik Upravnog odjela zajedničkih pooslova SD županije, koji su obećali pomoć vlasniku imanja.

 Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0