EKIPA IZ DALMACIJE Prokrijumčarili 146 kilograma kokaina i zaradili 32,6 milijuna kuna!

Evo detalja


Nakon što su brojni policajci s ‘dugim cijevima’ dobar dio srijede patrolirali Metkovićem i okolnim mjestima, otkrio se razlog izuzetne aktivnosti plavaca.


Nakon pola godine praćenja organizirane skupine koja se ‘specijalizirala’ za krijumčarenje kokaina, u velikoj policijskoj akciji ‘pala’ su dvojica od ukupno četvorice osumnjičenih.

Trojica su naši državljani, jedan Talijan, a USKOK ih sumnjiči za švercanje najmanje 146 kilograma kokaina, kojim su zaradili preko 32 milijuna kuna!

Evo što su rekli iz USKOK-a:

“USKOK je, na temelju kaznene prijave PU dubrovačko-neretvanske, donio rješenje o provođenju istrage protiv troje hrvatskih državljana (1962., 1977., 1966.) i jednog državljanina Italije (1971.) zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenih djela zločinačkog udruženja i neovlaštene proizvodnje i prometa drogama u sastavu zločinačkog udruženja. (28. 1. 2021.)
Osnovano se sumnja da je I. okr. tijekom 2020. godine, u Hrvatskoj i Italiji, u cilju pribavljanja imovinske koristi, povezao u zajedničko djelovanje više osoba sa točno određenim zaduženjima i ulogama radi nabavke većih količina kokaina i njegovog krijumčarenja preko Luke Ploče u Hrvatsku te njegove daljnje preprodaje na području Hrvatske i Italije. U okviru podjele zaduženja, I. okr. je nabavljao kokain od za sada nepoznatih osoba te ga je predavao II. okr. koji ga je skrivao u kući u Metkoviću, gdje su drogu dalje pripremali za prodaju. Nadalje je II. okr. kokain predavao kupcima, kao i IV. okr. članu zločinačkog udruženja koji ga je preuzimao u Metkoviću i Opuzenu te ga potom u posebno prerađenom prostoru vozila talijanskih registarskih oznaka prevozio do za sada nepoznatih krajnjih kupaca u Italiji. Za pomaganje u prodaji kokaina bila je zadužena III. okr. koja je upute I. okr. putem mobitela prenosila II. okr. s ciljem pravovremene i točne primopredaje IV. okr. dogovorene količine kokaina. Na opisani način je I. okr. u ožujku 2020. godine organizirao krijumčarenje najmanje 146 kilograma kokaina, čime su okrivljenici stekli nepripadnu imovinsku korist od najmanje 32.639.280,00 kuna, koji iznos je I. okr. podijelio među članovima udruženja proporcionalno njihovim ulogama.
USKOK je sucu istrage Županijskog suda u Splitu predložio određivanje istražnog zatvora protiv dvoje okrivljenika.”

Moja reakcija na članak je...
Vau
2
Haha
9
Hagić
1
Hmmm
1
Plač
6
Grrr
10
Molim?
6Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime