Dvije radionice u organizaciji DPTK Split: Učenici učili vještine modelarstva

Održana je i početna radionica raketnog modelarstva za učitelje tehničke kulture


U organizaciji Društva pedagoga tehničke kulture Split (DPTK Split) i u suradnji sa Zajednicom tehničke kulture grada Splita, početkom prosinca su održane dvije radionice, jedna za učenike, a jedna za nastavnike. Prvo je u OŠ Kamne-Šine održana radionica modelarstva za učenike.


Radionicu su vodili prof. Martin Olujić i učiteljica tehničke kulture Nela Beronja. Osim što su upoznali siguran rad na školskim ubodnim pilama i postupke obrade šperploče učenici su usvojili nova znanja te izradili stalak za salvete koji su dodatno ukrasili.

Nakon toga, dana 10. prosinca 2020. održana je početna radionica raketnog modelarstva za učitelje tehničke kulture. Radionicu je vodio Martin Olujić, pre4dsjednik ZTK grada Splita. U prostorijama OŠ Kman-Kocunar, pet je sudionika izradilo modele rakete s padobranom (na slici). U proljeće će biti održane će još tri slične radionice raketnog modelarstva, te natjecanje sudionika. Ukoliko bude moguće, uz učitelje će na susretu sudjelovati i učenici.

DPTK Split na ovaj način nada angažirati učitelje tehničke kulture na vođenju modelarskih skupina u osnovnim školama, te općenito unaprijediti raketno modelarstvo u Splitu. Uz priručnik i naputak za sastavljanje modela rakete s padobranom, polaznici su dobili po još tri kompleta za samostalni rad. DPTK Split se zahvaljuje OŠ Kman Kocunar na korištenju prostora.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
1
Plač
0
Grrr
0
Molim?
1

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime