DVD Selca dobilo vrijednu donaciju vatrogasne opreme

Prikupljanje donacija je počelo u New Yorku

DVD Selca s Brača danas su dobila vrijednu donaciju vatrogasne opreme. Akciju prikupljanja sredstava organizirale su Petra Dizdar i Jasna Čulić Viskota. Vatrogasci iz Selca su se zahvalili donatorima na svojoj Facebook stranici.


Danas nam je uručena vrijedna vatrogasna oprema koju su dvije energične Dalmatinke organizirale kako bi se pomoglo vatrogascima u Dalmaciji. Dok smo se borili sa srpanjskim požarima po SD županiji, branili kuće, maslinike i vinograde s dotrajalom i nedovoljnom opremom, zakucalo je dalmatinsko žensko srce i pokrenula se strelovita akcija na drugom kontinentu da bi se prikupile donacije za opremu dalmatinskih vatrogasaca.
U New Yorku je Petra Dizdar započela prikupljanje donacija, a istovremeno je makarska doktorica Zorica Kokić skrenula pažnju i na lošu opremljenost otočkih vatrogasaca. I tako je priča zaokružena da su vatrogasci u Selcima, zahvaljujući ovoj akciji, danas bolje opremljeni.
Ljeto još nije završilo, a oprema je stigla. Presretni smo i zahvalni ženama lavicama Petri Dizdar i Jasni Čulić-Viskota!
Hvala i svima koje će njihova akcija pokrenuti da sudjeluju u opremanju vatrogastva u Hrvatskoj.
Ovo je bilo, a i još je, jako teško ljeto u kojem su duge suše donijele požare. Srca i volje ne nedostaje, nikad i nije, ali nedostaje svega drugoga; od brentača do cisterni.
Hvala svima koji su nam pomagali na terenu i hvala onima koji su iz dalekoga svita pružili pomoć za nas vatrogasce i za našu modrozelenu Dalmaciju!
Čuvat ćemo je da takva i ostane.
Vole vas vaši vatrogasci iz bračkih Selca!

[fb_pe url=”https://www.facebook.com/DVDSELCA/posts/1934578026817165″ bottom=”30″]

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0