Mjesec kolovoz, za sva vatrogasna društva, bio je u pravom smislu paklen.

Nije bilo dana kada se ne bi aktivirao neki požar. Među onima koji su imali pune ruke posla u ovom mjesecu svakako su i vatrogasci DVD-a Dicmo. Gasili su i ugasili dicmanjski vatrogasci 15 požara, gdje je opožarena površina iznosila 40 hehtara, gdje su obuhvaćeni i objekti, poput onog u Mojanki u nedjelju 27. kolovoza, koji se sada saniraju, piše Ferata.

Nisu samo požari, dežurstva, pomoć drugim kolegama bili u fokusu angažiranosti rada dicmanjskih vatrogasaca. Kada nije u pitanju borba s vatrom, onda dolazi problem vode. Nakon puknuća glavnog cjevovoda Ruda-Radošić svih sedam naselja na području općine Dicmo nekoliko dana bilo je bez pitke vode. U razdoblju od 25. do 28. kolovoza zaprimljeno je 210 poziva, od čega se 130 odnosilo na isporuku vode, a ostali su bili informativnog karaktera

Sa svojim raspoloživim snagama, a to su četiri cisterne kapaciteta do deset tisuća litara i jedno navalno vozilo kapaciteta tri tisuće litara, dicmanjski vatrogasci u svih sedam naselja (Krušvar, Ercegovci, Prisoje, Osoje, Kraj, Sušci, Sičane) dopremali su traženu vodu.

Međutim, zbog nedostatnosti broja cisterni, u pomoć Dicmanjanima uskočili su kolege iz Solina, Kaštel Gomilice, Sinja i Lovreća. Tijekom tih dana kada su naselja općine Dicmo bila bez vode, prema kućanstvima je isporučeno 70 cisterni vode s 350 tisuća litara pitke vode.

Unatoč svim poteškoćama koje imaju (starija vozila i sl.) dicmanjski vatrogasci dobro su se nosili s nastalom složenom situacijom, istaknuli su komunalni redar Joško Bilokapić i zapovjednik dicmanjskih vatrogasaca Hrvoje Rogulj, javlja Ferata. – Moramo pohvaliti izuzetnu angažiranost deset naših vatrogasaca, stalnu pomoć i angažiranost općinskog čelništva na čelu s načelnikom Ivanom Maretićem, samih mještana u svim našim naseljima, djelatnika poduzeća Vodovod i odvodnja Cetinske krajine, a posebno zahvaljujujemo zračnim snagama HRZ-a koji su u nekoliko slučajeva gasili požare na dicmanjskom području. Ovim putem od velike pomoći bili su i mediji, posebno Hit radio i portal Ferata koji su pravovremeno o svim događanjima, posebno kada je bio u pitanju nestanak vode, informirali dicmanjsku i ostalu javnost’, kazali su općinski komunalni redar Joško Bilokapić i zapovjednik DVD-a Dicmo Hrvoje Rogulj.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0