Podijelite

Ugledni britanski Guardian Šibenik je smjestio na prvo mjesto najboljih gradova uz more u južnoj Europi. Među dvanaest najboljih ‘beach towns’ smjestio se i Zadar, dok su ostatak liste popunili talijanski, portugalski, španjolski, grčki i francuski gradovi.

Guardian piše da je Šibenik poznat kao polazišna točka za nacionalne parkove Krka i Kornati, no da naš tisuću godina stari grad posjetiteljima ima jako puno za ponuditi.

– Uz laganu šetnju rivom uz brojne barove i restorane proći ćete i pokraj katedrale sv. Jakova iz 15. stoljeća, zaštićenog UNESCO dobra. U labirintima starog grada nalazi se nekoliko šibenskih tvrđava uključujući tvrđavu sv. Mihovila, čarobno mjesto za ljetne koncerte na otvorenom. Tu je i nedavno obnovljena tvrđava Barone s očaravajućim pogledom. Osvježiti se možete na plaži Banj, šljunčanoj plaži s plavom zastavicom koja se nalazi sjeverno od starog grada – piše Guardian.

Savjetuju i gdje je najbolje pojesti domaće specijalitete i popiti kvalitetno hrvatsko vino, a izdvojili su restoran Tomaseo i wine bar Vino&Ino, odnosno novim imenom Na. Ma. Lo. U području smještaja posjetiteljima preporučuju D-Resort iz čijih se soba pruža prekrasan pogled na more, prenosi ŠibenikIN.

Drugi na ljestvici smjestio se Zadar, nakon kojega slijede talijanski Sanremo, Sciacca na Siciliji, portugalski gradovi Viana do Castelo i Peniche, španjolski  Sanlúcar de Barrameda i  San José, grčki Galaxidi i  Volos, te francuski Saint-Jean-de-Luz i  Sète.

Cijeli Guardianov članak pročitajte ovdje.

 Podijelite

Komentiraj

Napišite komentar

* Obvezno potvrditi GDPR

*

Slažem se

Upišite svoje ime