Iz HSP-a Split poslali su obrazloženje napuštanja stranke velikog broja dužnosnika.

Priopćenje prenosimo u cijelosti:

– Prošli četvrtak održana je sjednica Županijskog vijeća HSP-a Splitsko-dalmatinske županije na kojoj su se analizirali rezultati prošlih parlamentarnih izbora.

Pošto je stranka pod vodstvom Karla Starčevića i njegovih najbližih suradnika Ivice Granića, Zvonka Čapka i Nikice Augustinovića koji su ujedno bili i nositelji cijele kampanje na ovim izborima doživjela potpuni debakl, naime od 15.000 članova HSP-a na državnoj razini samo 7.500 je dalo glas na ovim parlamentarnim izborima koaliciji NHR – HSP – GO što dokazuje da ni članstvo HSP-a, a kamoli simpatizeri i glasači uopće ne podržavaju rad ovog vodstva HSP-a.

Županijsko vijeće nakon rasprave donijelo je jednoglasan zaključak da se zatraži ostavka Predsjedništva HSP-a zbog navedenih poražavajućih rezultata.

Ovo su već drugi izbori nakon europarlamentarnih gdje ovo vodstvo doživljava potpuni izborni debakl.U subotu je održano Predsjedništvo stranke u Zagrebu gdje su predočeni jednoglasni zahtjevi Županijskog vijeća HSP-a Splitsko-dalmatinske županije.

Za napomenuti je da je Splitsko-dalmatinska županija najveća županijska organizacija HSP-a u Hrvatskoj kao i splitska podružnica.

Na sjednici Predsjedništva Karlo Starčević oštro se suprotstavio bilo kakvoj pomisli o ostavci Predsjedništva i njega samoga te čak napomenuo kako članovi ne razumiju svoje Predsjedništvo i kako bi članstvo trebalo preispitati svoje stavove prema politici koju vodi HSP?!

Kao legalisti, dužnosnici stranke koji nismo direktno sudjelovali u ovim izborima, ali obnašamo određene dužnosti u HSP-u donijeli smo sljedeću Odluku.

Pošto se Predsjedništvo oglušilo na zahtjeve najveće županijske organizacije HSP-a što smatramo potpunom političkom neodgovornošću, mi dolje potpisani kao izraz moralne odgovornosti i nemogućnosti bilo kakve suradnje s gore navedenim osobama koje nisu u stanju prihvatiti realno stanje HSP-a na hrvatskoj političkoj sceni podnosimo neopozive ostavke na sve funkcije te istupamo iz članstva HSP-a.

HRVOJE MARUŠIĆ – dopredsjednik HSP-a, član Predsjedništva i Glavnog stana te Predsjednik HSP-a Split

MARIO FRANIĆ – dopredsjednik HSP-a Split

MARIO SIČIĆ – tajnik HSP-a Split

ŽELJKO ZEČIĆ – predsjednik kotarske podružnice HSP Split 3

ARIS ZLODRE – rizničar HSP Split i kotarski vijećnik GK Kman

JAKOV PAVIĆ – predsjednik mladeži HSP Split

KARLO ČONDIĆ – dopredsjednik mladeži HSP Split i kotarski vijećnik GK Žnjan

HRVOJE STRIŽIĆ – tajnik mladeži HSP Split

Ovim putem obavještavamo javnost da će gore navedeni s još proširenim krugom novih članova nastaviti svoje političko djelovanje na razini Grada Splita kao neovisna politička platforma – stoji u priopćenju.


Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

2 KOMENTARI

    • hdz+sdss+sdp+dp=titina kpj-u i mrzitelji su Boga, Crkve i Vatikana! Biće vas naučija pupavac , savo i “lunja” skoro kako se voli jovo i jovanka!

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime