DRUGI PROSVJED U OMIŠU: “Hrvatske ceste nam ne nude ništa, nećemo odustati od svojih zahtjeva”

Danas je održan drugi prosvjed u Omišu

Danas je u Omišu na deset minuta ponovno blokirana Jadranska magistrala. Prosvjedovali su stanovnici omiškog zaleđa koji nisu krili nezadovoljstvo zbog mogućeg zatvaranja ceste poznate kao „Brnistra“ (D 70).


Hrvatske ceste d.o.o. odgodile su početak radova dok se ne nađe kompromis s građanima ovog područja.

Izvanredni sastanak u ponedjeljak

– Danas je sve prošlo mirno i civilizirano od strane građana. To se i očekivalo. Gradsko vijeće Grada Omiša će se sastati u ponedjeljak i šalje se dopis za žurno uvrštavanje tunela kojim će se riješiti ovi problemi. Mislim da Uprava Hrvatskih cesta d.o.o. neće na to pristati – kazao nam je Tomislav Tomaš u ime MO odbora s područja Poljica te poslovnih subjekata poslovne zone Zakučac.

Podršku su im pružili brojni gradski vijećnici Grada Omiša i mediji. Došao je i gradonačelnik koji im je također dao punu potporu.

– Prosvjednici naglašavaju da žele tunel na navedenoj prometnici kojim bi se omogućilo da u isto vrijeme traju radovi na obilaznici, a promet nesmetano odvija – kratko je kazao Ivo Tomasović.

Tomaš nam je u nastavku rekao da oni neće odustati te da će se i dalje tražiti alternativna rješenja.

– Zatvaranje prometnice bez nekog rješenja nama će otežati život. Još jedna od alternativa je komercijalni ponton, također je i za njega poslan nadležnim institucijama troškovnik. Međutim, ni na taj ponton neće pristati Hrvatske ceste, i to nas izuzetno ljuti i frustrira – otkriva.

„Nekorektne su samo Hrvatske ceste“

– Zaista ovakvo ponašanje nadležnih u upravi HC nije mi jasno. Mi nećemo pristati na njihova pravila. Ne nude nam gotovo ništa. Njihovo jedino, po meni „nelogično i smiješno“ rješenje su brodice, na koje pristati nećemo, to je ogroman rizik i ne pridonosi nam poboljšanju. Ako to bude glavno rješenje, mi smo opet u ogromnim problemima – upozorava te nadodaje:– Mi prvi tražimo sanaciju tih stijena uz prometnicu „Brnistru“, ali ne možemo biti mjesecima, a možda i godinama odsječeni od svega – žali se Tomaš.

Kazao je da moraju sačekati ponedjeljak, kada će znati neke detalje.

– Mislim da se u narednim danima neće ništa dramatično dogoditi. Jedno je jasno, nećemo odustati od svog nauma. Sami dokaz je današnji prosvjed na kojem je bilo znatno više građana nego prvi put – rekao nam je Tomislav Tomaš u ime MO odbora s područja Poljica te poslovnih subjekata poslovne zone Zakučac.

Podsjetimo, prosvjednici su i prvi put naglašavali želju izgradnje tunela. Predsjednik MO Gata Mario Fistanić tada je uputio oštre poruke nadležnima i Hrvatskim cestama.

– Mi se protivimo tome zatvaranju i tražimo odgodu radova do pronalaska idealnog rješenja za naše stanovnike. Ovo zatvaranje stvorit će velike probleme našim stanovnicima zbog industrijske i poslovne zone u Zakučcu. To je ogroman problem jer će oko 600 zaposlenih imati otežan pristup i morat će koristiti alternativne pravce. Također nužne službe neće moći prolaziti tim dijelom zbog radova, a na okolnim pravcima put će im trajati najmanje 40 minuta – upozorio je Fistanić.

 

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime