Drniš se po drugi put našao na popisu top 100 održivih destinacija, a od hrvatskih gradova na popisu je i Mali Lošinj koje je očuvao prošlogodišnju titulu. Izbor za top 100 održivu destinaciju održava se ove godine po treći put, a kao i svake godine rezultati izbora se objavljuju na Svjetski dan turizma, javlja ŠibenikIN.

Ove godine je 101 destinacija osvojila nagradu globalne održivosti. Od ukupno 57 zemalja zaprimljeno je 155 nominacija. Za ulazak u Top 100 održivih destinacija svijeta bilo je potrebno zadovoljiti 15 glavnih kriterija koji destinaciju čine odgovornom i zelenom, i to po temama: priroda i pejzaž, klima i okoliš, kultura i tradicija, ljudi i gostoljubivost te održivi destinacijski menadžment, koji i čine bit zelenog destinacijskog standarda.

Ocjenjivačku komisiju je činio  Ekspertni tim Top 100 održivih destinacija te Top 100 održivih destinacija selekcijski panel u sastavu od preko 60 međunarodnih top stručnjaka u turizmu i održivosti. Certifikatom Top 100 održivih destinacija u svijetu, Grad Drniš je i ove godine dio najveće zelene destinacijske zajednice u svijetu, piše ŠibenikIN.

Dodjela ovogodišnjih nagrada održat će se večeras u Portugalu, u Cascaisu na gala večeri Global Green Destinations TOP 100.