Prema izvješću NZJZ-a SDŽ od ukupno 423 obrađenih testova danas je 77 novooboljelih osoba pozitivno na COVID infekciju s područja Splitsko-dalmatinske županije i to iz Splita 25, Makarske 21, Imotskog 4, Sinja 2, Kaštela 6, Solina 1, Trogira 1, Hvara 1, Starog Grada 1, Omiša 1, Klisa 2, Lovreća 2, Otoka 1, Prološca 1 i Runovića 7. Uz 77 novooboljelih osoba pozitivnih na COVID infekciju s područja Splitsko-dalmatinske županije još je dvoje stranih državljana testiranih u Splitu pozitivno na COVID infekciju (jedna osoba iz Irske i jedna osoba iz Lihtenštajna).

Od 77 novooboljelih osoba s područja Splitsko-dalmatinske županije, 12 osoba su kontakti prethodno oboljelih osoba dok se ostali novooboljeli epidemiološki obrađuju.

Prema izvješću KBC-a Split, preminula je muška osoba stara 60 godina, koja se nalazila na respiratoru u KBC-u Split. Preminuli je uz nekoliko teških kroničnih bolesti bio pozitivan i na COVID infekciju.

638 osoba nalazi se u samoizolaciji. 14 COVID pozitivnih osoba nalazi se na bolničkom liječenju u KBC-u Split, izvijestio je Stožer civilne zaštite Splitsko-dalmatinske županije.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime