DRAMA U CENTRU SPLITA Optuženik za ubojstvo pobjegao pravosudnim policajcima, čula se i pucnjava

U tijeku je potraga

Jedna je osoba pobjegla pravosudnim policajcima u Splitu u Gundulićevoj ulici u Splitu oko 12:10. Sve se događalo u blizini Županijskog suda u Splitu.


Događaj nam je potvrdila glasnogovornica PU splitsko-dalmatinske Sanja Nazlić.

– Radi se o osobi koja je bila po nadzorom i za kojom traje potraga – kazala nam je Nazlić.

“Danas oko 12:10 sati na području Splita u Gundulićevoj ulici muškarac koji se nalazio pod nadzorom pravosudnih policajaca je pobjegao. Policija poduzima mjere traganja za osobom.

Muškarac je odjeven u majicu kratkih rukava na plavo-bijele pruge, jeans hlače i tenisice. Visok je oko 180 centimetara i slabije je tjelesne građe. Molimo građane ukoliko uoče navedenog muškarca da odmah obavijeste policiju na 192”, priopćila je policija.

Prema informacijama naših čitatelja, pravosudni policajci su trčali za muškom osobom, a čuli su i pucnjeve upozorenja u zrak. Muškarac je trčao preko Trga Hrvatske bratske zajednice.


“Sve se odvilo brzo”

– Sve se dogodilo tako brzo. Vidio sam kako vjerojatno zatvorenik bježi pravosudnim policajcima. Čuo sam pucanj upozorenja u zrak, no odbjegli muškarac uspio je pobjeći – kazao nam je svjedok događaja.

Ubojstvo iz 2013. koje je šokiralo javnost

Kako doznajemo, bjegunac je Branimir Čaleta iz Vinovaca kraj Marine koji je u srijedu ujutro bio na splitskom Županijskom sudu zbog ubojstva Ganne Kitaeve, državljanke Ukrajine, koja je bila bila u osmom mjesecu trudnoće. Doveden je iz zatvora na Bilicama, no za vrijeme izalska sa suda uspio je pobjeći.Foto: Facebook

36-godišnji Čaleta sumnjiči se da je 16. rujna 2013. u Ukrajini ubio svoju djevojku Gannu Kitaevu te je za njim bila raspisana Interpolova tjeralica, a u rujnu prošle godine uhićen je na Rabu. Tada je uhićen temeljem potrage koju je za njim raspisala PU splitsko-dalmatinska.

Ganna Kitaeva je mrtva nađena zamotana u plahtu ispod kreveta u hostelskoj sobi koju je koristio Čaleta. Udarena je nekim tupim predmetom po glavi, a kada je ubijena bila je u sedmom mjesecu trudnoće. Čaleta je večer prije viđen s njom u društvu, a iz hostela je otišao odmah sljedeći dan te se vratio u Hrvatsku.

Obitelj pokojnice tada je novinarima kazala kako su uvjereni da ju je on ubio a kao mogući motiv spominjali su ljubomoru jer Čaleta nije bio otac njenog djeteta, što mu je ona, tvrdila je njena obitelj i rekla. Čaleta i ona upoznali su se u Primoštenu 2012, a on je o njihovoj vezi svojevremeno objavljivao sretne postove po Facebooku.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime