Dragan Kostadinović reizabran za predsjednika Strukovne grupacije putničkih agencija HGK ŽK Split

Izabrano novo-staro vodstvo Grupacije

Na sjednici Strukovne grupacije putničkih agencija HGK – Županijske komore Split, na kojoj se biralo vodstvo i članovi Vijeća Grupacije za naredno četverogodišnje razdoblje, jednoglasno su reizabrani dosadašnji predsjednik i zamjenik predsjednika Grupacije. Tako će na čelu Grupacije i u novom mandatu predsjednik biti Dragan Kostadinović, Shuttle d.o.o, a njegov zamjenik Jurica Glavina, Eklata d.o.o.


Za članove Vijeća Grupacije, također su jednoglasno izabrani sljedeći predstavnici pojedinih, različitih selektivnih oblika turizma kojima se agencije bave: Dunja Kadrić, Omnivia (eno-gastro turizam), Iris Prebeg, Outdoor Experts d.o.o. (pustolovni turizam), Tanja T. Vukušić, Redono d.o.o. (kulturni turizam), Robert Bralić, Ventula Travel d.o.o. (arheologija) i Ivana Jakovljević, Adriagate d.o.o. (obiteljski smještaj).

U izvješću o radu u protekle četiri godine, koje je Kostadinović podnio, istaknute su brojne odrađene aktivnosti Grupacije kao i one koje su još u tijeku. ”U istom smjeru ćemo nastaviti i dalje te će nam, uz participiranje u nacionalnim, naglasak biti na našim lokalnim temama i problemima i daljnjem razvoju i unapređenju poslovanja putničkih agencija”, naveo je Kostadinović.

Uz trenutno najveći problem likvidnosti i prioritet da što više agencija preživi do sljedeće godine, Jurica Glavina je kao probleme istaknuo trenutni kapacitet punjenja autobusa (22-23 mjesta) s kakvim organizirani prijevoz ne može opstati te općenito nužnost usklađivanja epidemiološke i turističke struke za dobrobit svih.

Djelatnost putničkih agencija je izrazito pogođena uslijed pandemije koronavirusa, te je u prethodnim mjesecima Strukovna grupacija bila posebno aktivna. Predsjednik HGK – Županijske komore Split Joze Tomaš je izvijestio o intenzivnim pregovorima predstavnika Grupacije i Komore s čelnim ljudima grada Splita i Split parkinga vezano za ukrcaj i iskrcaj turista na terminalu Riva. ”U ovom trenutku čeka se konačna odluka Grada Splita, a s obzirom na dosadašnje uspješne razgovore te iskazano razumijevanje i uvažavanje prijedloga naših članica, nadamo se pozitivnom rješenju”, rekao je Tomaš.

Rješavanje problema tzv. pick-up točaka u gradu na kojima se ukrcavaju i iskrcavaju turisti, nastavak organiziranja ciljanih B2B susreta sa stranim partnerima uz pomoć Komore i predstavništava turističkih zajednica u svijetu, a koji su se pokazali izuzetno korisnima, nastavak edukacija, rad na promociji novih turističkih ponuda u Županiji kao i izrada vinske ceste koju naša županija još uvijek nema, samo su neki od planova Grupacije u narednom razdoblju.


Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime