Dr. Karanović: Svi ozlijeđeni radnici su na strojnoj ventilaciji

Ozlijeđeni su redom muškarci mlađe životne dobi. Radi se o značajnim opeklinama. Za sada su oni stabilno - kazao je dr. Karanović

Prilikom jučerašnje eksplozije vanjske jedinice klimatizacijskog uređaja na krovu zgrade u Spinčićevoj ulici u Splitu teško su ozlijeđena trojica radnika.


O njihovom je zdravstvenom stanju za Radio Split jutros govorio predstojnik Klinike za anesteziologiju KBC-a Split, prof. Nenad Karanović.

– Ozlijeđeni su redom muškarci mlađe životne dobi. Radi se o značajnim opeklinama. Za sada su oni stabilno, ali uvijek su moguće komplikacije u smislu infekcije ili koagulacijskih zbivanja.

Sva trojica su na strojnoj ventilaciji. Intenzivno liječenje traje, oni će se redovno previjati, slijede nove operacije i pratit ćemo stanje.

Pomoć još na krovu

Podsjetimo, nakon eksplozije vanjske jedinice klimatizacijskog uređaja na mjesto događaja izašle su sve žurne službe. Djelatnici hitne medicinske pomoći na krovištu zgrade proveli su oko pola sata u nastojanjima da prvotno stabiliziraju zdravstveno stanje ranjenih djelatnika prije prebacivanja u obližnji KBC. Od polaska medicinskih timova na teren do njihovog povratka u bazu prošlo je 90 minuta što svjedoči da je puno vremena utrošeno na pružanje pomoći na samom krovu. Dodatna otegotna okolnost bila je da ovaj objekt nema lift pa je bila potrebna pomoć vatrogasca prilikom spuštanja ozlijeđenih s krovišta zgrade.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime