DP predstavljajući listu za županiju – Glas za Blaženka Bobana je glas za Milorada Pupovca

Domovinski pokret predstavio je danas u Splitu listu i program za Skupštinu Splitsko dalmatinske županije.

Kako je istaknuo kandidat za župana i nositelj liste Domovinkog pokreta Mate Šimundić uz njega su na listi pošteni i sposobni, novi ljudi u politici. To su iskreni domoljubi koji žele promjene jer vide da je stanje katastrofalno, kaže Šimundić.


U Domovinskom pokretu posebno su ponosni na svoje „četiri lavice za Dalmatinsku zagoru“.

– Dame imaju prednost, pa ću vam najprije predstaviti naše četiri lavice za Dalmatinsku zagoru. One su naša Mirjana Babić, kandidatica za zamjenicu gradonačelnika grada Sinja i voditeljica računovodstva u osnovnoj školi, Jelena Grgić, predsjednica općinskog vijeća u Muću i omiljena vjeroučiteljica, Renata Kelam, poduzetnica i naša hrabra kandidatica za načelnicu općine Lećevica, i Anamarija Grabovac, poduzetnica i stručnjak za EU fondove, kandidatica Domovinskog pokreta za načelnicu općine Proložac. Nije s nama jutros jer netko mora i raditi. One su itekako aktivne u svojim, lokalnim zajednicama, a sada tu ljubav i to služenje žele pružiti i na razini županije – kazao je Šimundić predstavljajući udarni dio ženske postave svoje liste.

Kako ističe, služenje je najvažnija točka njihova programa – „Služit ćemo svim građanima i cijeloj županiji! Nas vodi ljubav za opće dobro, a ne stranački, partikularni interesi. Mi nismo poslušnici stranačke vrhuške, koji se brinu samo za svoje“.

Pored Šimundića udarnu petorku Domovinskog pokreta sačinjavaju još i Nikola Grabovac, uspješni vinar i poduzetnik koji sa suprugom i dvoje djece živi – kako on voli reći – na selu.

U Domovinskom pokretu smatraju kako će Grabovac najbolje predstvljati njihove programe o poljoprivredi, proizvodnji zdrave hrane i iskorištavanju EU fondova. To je i jedna od glavnih točaka njihovog programa. Poljoprivreda i ribarstvo – uz turizam – moraju biti glavni stupovi našeg gospodarstva – ističu u DP-u. Pored Grabovca na listi su i Jozo Ribičić i Marko Žaja, ranije predstavljeni kandidati za dožupane.


– Kao župan, uz pomoć njih dvojice, namjeravam učiniti, i učinit ćemo ono što smo već najavili: posložiti županijsku upravu – da ne bude glomazna, neučinkovita i netransparentna kao do sada. To je prva točka našeg programa jer je to prvi problem naše županije: korupcija i nepotizam, uhljebi i pogodovanje. Taj se problem ugnijezdio u županijskoj upravi, a za to su odgovorni HDZ-ov vladar u sjeni, Ante Sanader, i njegov „vršitelj dužnosti” župana, Blaženko Boban – jasan je bio Šimundić.

Kandidat Domovinskog pokreta imao je na kraju poruku za sve birače u županiji:– Dragi birači, nemojte zaboraviti tko i kako upravlja ovom državom na nacionalnoj razini. To je HDZ na čelu s Andrejom Plenkovićem u koaliciji sa SDSS-om na čelu s Miloradom Pupovcem. Glas za Blaženka Bobana je glas za Antu Sanadera. Glas za Antu Sanadera je glas za Andreja Plenkovića. A glas za Andreja Plenkovića je glas za Milorada Pupovca.

Moja reakcija na članak je...
Vau
3
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
1
Plač
0
Grrr
0
Molim?
1

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime