Kako su jučer izvijestili iz Županijske uprave za ceste, u petak i subotu (23. i 24.11.) od 9 do 17 sati za sav promet se zatvara cesta od Strožanca do Žrnovnice zbog asfaltiranja završnog sloja ceste.

Za obilazni pravac određuje se trasa preko županijske ceste ŽC 6270, tj. preko Solina, Mravinaca, Kučina, Korešnice i Žrnovnice i obratno. Za privremenu regulaciju prometa postavit će se privremena prometna signalizacija na svim gravitirajućim raskrižjima.

Sudionici u prometu se mole za strpljenje i pojačani oprez na navedenoj dionici javne ceste te da poštuju privremenu prometnu signalizaciju i koriste obilazne pravce.

Kako će prometovati linije 27, 28 i 29?

Kako nam je u međuvremenu stiglo dosta upita o tome kako će u spomenutom razdoblju prometovati Prometovi autobusi, odnosno linije 27, 28 i 29, nazvali smo ovu gradsku tvrtku.

– Linije 27, 28 i 29 prometovat će sukladno voznom redu do Mertojaka i Solina, a u Solinu će se organizirati presjedanje putnika u kombije kojim će putnici preko Kučina ići dalje prema Žrnovnici, Srinjinama, Sitnom i Dubravi. Na isti način bit će osiguran povratak prema Splitu – govore nam u Prometu, obrazlažući upotrebu kombija uskom i vijugavom cestom od Solina preko Kučina do Žrnovnice jer tamo ne mogu proći Prometovi autobusi.

Sukladno navedenom i privremenoj regulaciji prometa, dolazi do promjena na liniji br. 27 Split – Žrnovnica, liniji br. 28. Split –Sitno G. –Dubrava i liniji br. 29. Split – Srinjine – Tugare prema slijedećem:.

LINIJA BR. 27 SPLIT – ŽRNOVNICA:

– u terminu od 09:00-17:00 sati sati linija iz Splita prometuje po voznom redu na relaciji Sukoišan-tržnica-Poljička ulica-Mertojak-ulica ZNG-e-Kučine.

Iz Žrnovnice (okretište) linija prometuje do Kučina (početno-završno stajalište linije br.32) po svom uobičajenom voznom redu.

Na relaciji Kučine – Žrnovnica – Kučine uspostavlja se privremena linija koja će prometovati kombi vozilima sukladno dolascima autobusa iz Splita i Žrnovnice.

LINIJA BR. 29 SPLIT – SRINJINE – TUGARE:

– Putnici za Srinjine, Tugare i Naklice od 09:00-17:00 sati iz Splita koristiti liniju br. 27 koja prometuje na relaciji Sukoišan-tržnica-Poljička ulica-Mertojak – ulica ZNG-a – Kučine

Iz Tugara linija prometuje do Žrnovnice (okretište) po svom uobičajenom voznom redu te iz Žrnovnice linija kombi vozilom produžava preko Korešnice do Kučina (početno-završno stajalište linije br.32) te opet presjedanjem na liniju br. 27 ili liniju br. 32 nastavlja do Splita.

LINIJA BR. 28 SPLIT – SITNO G: – DUBRAVA:

– Putnici za Sitno Donje, Sitno Gornje i Dubravu od 09:00-17:00 sati iz Splita koristiti liniju br. 27 koja prometuje na relaciji Sukoišan-tržnica-Poljička ulica-Mertojak – ulica ZNG-a – Kučine

Iz Dubrave i Sitnog linija prometuje do Žrnovnice (okretište) po svom uobičajenom voznom redu te iz Žrnovnice linija kombi vozilom produžava preko Korešnice do Kučina (početno-završno stajalište linije br.32) te opet presjedanjem na liniju br. 27 ili liniju br. 32 nastavlja do Splita

Iz Prometa napominju da će se sve učiniti da se po pitanju vremena polazaka drže voznog reda, ali kako se na spomenutoj zaobilaznoj cesti očekuje gust promet, mogući su povremeni zastoji. U Prometu također mole za razumijevanje za vrijeme posebnog režima prometovanja.

Novi rasvjetni stupovi

Spomenimo i da je danas počelo postavljanje rasvjetnih stupova na Poljičkoj cesti od Strožanca do Žrnovnice.1 KOMENTAR

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime