DORH objavio detalje o piromanima: “Zapali grm, gledat ćemo požar uživo”

Općinsko državno odvjetništvo u Šibeniku objasnilo je u srijedu popodne zašto su tražili istražni zatvor protiv dvojice maloljetnika osumnjičenih da su u ponedjeljak popodne kod mjesta Radučić izazvali veliki požar

Tijekom dana, sucu za mladež Općinskog suda u Šibeniku priveden je hrvatski državljanin rođen 2000. godine zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom, kao i državljanin Republike Srbije i Republike Hrvatske rođen 1999. godine zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo poticanja na počinjenje kaznenog djela dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom, priopćeno je iz DORH-a.


“Postoji osnovana sumnja da su navedena djela počinili na način da su u ponedjeljak u mjestu Radučić, općina Ervenik, s petoricom prijatelja promatrali gašenje požara u mjestu Kistanje na udaljenosti od oko pet kilometara, a kad se 17-godišnji hrvatski državljanin približio obližnjem većem grmu suhe trave i kupine, 17-godišnji državljanin Republike Srbije i Republike Hrvatske mu je rekao kako bi bilo uživo gledati požar i neka on to zapali, nakon čega je prvi 17-godišnjak upaljačem zapalio grm. Kada se plamen počeo širiti velikom brzinom, biciklima su pobjegli s mjesta događaja, a plamen se proširio na veću površinu niskog raslinja i suhe trave te u smjeru Nacionalnog parka Krka, arheološkog nalazišta amfitetra Burnum, željezničke pruge Knin-Kistanje i ceste Knin-Kistanje”, doznaje ŠibenikIN u šibenskom tužiteljstvu.

Vatrogasci su uz pomoć kanadera uspjeli spriječiti daljnje širenje požara, pri čemu je opožarena površina od oko 150 hektara, a na opisani način, dodali su u Općinskom državnom odvjetništvu, ugrožena je imovina točno neutvrđene ukupne vrijednosti, ali svakako veće od 200.000 kuna.

Nakon što je sutkinja za mladež Općinskog suda u Šibeniku ispitala maloljetnike, zamjenica općinske državne odvjetnice za mladež je predložila da se maloljetnom hrvatskom državljaninu odredi istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela, a maloljetnom državljaninu Republike Srbije i Republike Hrvatske zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela i zbog opasnosti od bijega, javlja ŠibenikIN

Sutkinja za mladež je obojici maloljetnika odredila istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela.

 


Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0