Županijski pročelnik Tomislav Đonlić nakon današnjeg sastanka općinskih i gradskih stožera u Splitsko-dalmatinskoj županiji rekao je da nastava u županiji kreće 7. rujna.

Tomislav Đonlić

– Pripreme za početak nove nastavne godine u novim okolnostima su u punom jeku, sve sukladno odlukama epidemiologa Nastavnog zavoda za javno zdravstvo.

Ono što će biti specifikum u nastavi ove godine je činjenica da će svi morati brinuti brigu o svome zdravlju, kao i do sada, ali u novom okolnostima što bi značilo da će učenici morati nositi maske u školama u predmetnoj nastavi, dakle za učenike od 5. do 8. razreda te učenike u srednjim školama.

Učenicima razredne nastave maske neće biti obvezne.

Školama smo dali prostor da se mogu bolje pripremiti, poštujući sve epidemiološke preporuke. Jedan od poteza je bio to da smo od ove godine tražili da nastavni sat u SDŽ traje 40 minuta umjesto 45. To smo napravili da bi škole mogle dobiti na vremenu da ispoštuju sve epidemiološke uvjete, da bi se mogle dezinficirati učionice i ostale prostorije. Nabavit će se maske za sve učenike i nastavnike u SDŽ u školama u kojima je osnivač SDŽ.

7. rujna u škole ulazi nešto više od 55 tisuća učenika i nešto više od 7 tisuća nastavnika. Više od 60.000 ljudi. Očekujemo preporuke ministarstva prema kojima će se škole opredijeliti za jedan od modela koji će biti ponuđeni, međutim već sada se vidi da će različite škole imati različitu organizaciju nastave i praksu i zato je ovaj sastanak izvrsno poslužio da bismo s načelnicima stožera definirali i dogovorili određene stvari. Svi će morati davati određene procjene epidemiološkog stanja jedinicama lokalne samouprave nakon čega će se donositi odluke, a nakon čega će biti moguće i mijenjati modele rada pojedinih ustanova.

Svi se nadamo i vjerujemo da će se ova situacija smiriti do početka školske godine i u tom smislu se pripremamo, nadajući se da će sve aktivnosti doprinijeti normalnom odvijanju nastave tijekom cijele školske godine.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime