DONATORSKA VEČER ZA KBC SPLIT Nastupit će poznata imena glazbene scene, potrebno je oko 50.000 kuna

Što god dobijemo, nikada nije malo. Pogotovo u zadnje vrijeme zbog čestih prometnih nesreća, u kojima su stradali mladi vozači, rekla nam je doktorica Stipić iz splitskog KBC-a. Evo svih pojedinosti ove plemenite i hvalevrijedne akcije


Hvalevrijedan događaj organizira se 2. prosinca 20 sati u Hrvatskom narodnom kazalištu u Splitu.


Naime, Tomislav Mrduljaš, poznati splitski skladatelj i producent, bit će domaćin autorske večeri pod nazivom ‘Zovem prijatelje moje’, na kojem će nastupiti orkestar Hrvatske ratne mornarice i njihovi gosti, pod ravnanjem maestra Tonća Ćićerića.

Orkestru će se na pozornici pridružiti brojna imena glazbene scene: Zorica Kondža, Ivo Amulić, Giuliano, Tomislav Bralić, Alen Nižetić, Goran Karan, Tedi Spalato, Neno Belan, Marko Kutlić, Petar Dragojević, Tiho Orlić, Miro Trgo & Filomena Puljiz te Mjesni odbor.

Kompletan prihod od ulaznica bit će uplaćen za kupnju uređaja za monitoring vitalnih funkcija Jedinice intenzivnog liječenja Klinike za anesteziologiju, reanimatologiju i intenzivno liječenje KBC-a Split.

Kolika je važnost ove akcije, opisala nam je doc. prim. dr. sc. Sanda Stojanović, dr. med., koja nije mogla skriti zahvalnost Tomislavu Mrduljašu, kojem je ovo već druga akcija za KBC Split.

– Ovaj uređaj će nam u mnogočemu olakšati rad jer je naš odjel specifičan. Naši bolesnici su uglavnom oni najteži u Splitsko-dalmatinskoj županiji. Za njihovo ispravno liječenje potrebna nam je sofisticirani monitoring vitalnih funkcija. Tomislav Mrduljaš nam je prije par mjeseci omogućio kupnju bronhoskopa, koji je uvelike pomogao bolesnicima koji su na respiratoru. Cijena monitoringa je otprilike oko 50.000 kuna. Ako ne uspijemo skupiti toliko, nastavit ćemo dalje akciju kojom bi kupili uređaj, rekla nam je Stipić.Njihov Odjel uistinu treba najmodernije i najbolje uređaje.

– U posljednje vrijeme smo se dosta modernizirali. Ipak, zbog specifičnosti našeg posla, uvijek ima prostora za bolje i više. Nalazimo se na dva lokaliteta. Imamo deset kreveta JIL-a na Firulama, gdje liječemo, osim svih politraumatiziranih bolesnika i neurokirurške bolesnike te bolesnike kojima je prethodio teški kirurški zahvat. Također, imamo jedinicu s pet kreveta, gdje dolaze bolesnici nakon kardiokirurških operacija. Na Križinama posjedujemo osam kreveta, od kojih su dva mjesta rezervirana za opekline.

Znači, što god dobijemo, nikada nije malo. Pogotovo u zadnje vrijeme zbog čestih prometnih nesreća, u kojima su stradali mladi vozači, zaključila je Stipić.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime