Domovinski pokret u turi po Dalmaciji: Za obitelji i samohrane roditelje stvorit ćemo sigurnu državu

Svoj program nastavljaju danas u 18 sati posjetom Brelima i Baškoj Vodi gdje će posjetiti sajam domaćih proizvoda „ Okusi Hrvatsku“

Jučer je u Splitu službeno započela kampanja Domovinskog pokreta Miroslava Škore za X. izbornu jedinicu. Nositeljica liste Ruža Tomašić te Robert Pauletić s ostalim kandidatima krenuli su zajedno sa simpatizerima  od crkve Gospe od Zdravlja Marmontovom ulicom prema splitskoj rivi, zaustavivši se na ribarnici gdje su razgovarali s ribarima i prodavačima, te potom odgovarali na novinarska pitanja nakon čega su nastavili druženje  s građanima.


– Domovinski pokret zalagat će se za proglašenje isključivog gospodarskog pojasa, a našim ribarima će omogućiti da budu konkurentniji i da od svog poštenog rada mogu prehraniti svoje obitelji  te da za obitelj i samohrane roditelje stvorimo sigurnu državu – kazala je Tomašić.

Ruža Tomašić je tom prilikom podsjetila na njen angažman u Europskom parlamentu kada se izborila za odustajanje od prijedloga uvođenja kvota za izvoz male, plave ribe te ograničenje izlova na cijelom jadranskom području na 50.000 tona ribe, dok samo Hrvatska lovi oko 60.000 tona.

– Problem nezaposlenosti riješit će se otvaranjem novih radnih mjesta do kojih će se doći povećavanjem izvoza, ulaganjem u hrvatsku industriju, te povlačenjem novca iz fondova Europske unije koje smo slabo iskoristili – kazala je Tomašić.

Dotaknula se i teme silovanih žena za koje je rekla da svakoj od njih treba pružiti pomoć i potporu, a država se mora pobrinuti da do takvih situacija ne dolazi. Osvrnula se i na potez bivše predsjednice Kolinde Grabar Kitarević čiji „srednji prst“ nikako ne smatra lijepom gestom.

Nakon Splita, kandidati X. izborne jedinice posjetili su Solin i Podstranu, a svoj program nastavljaju danas u 18 sati posjetom Brelima i Baškoj Vodi gdje će posjetiti sajam domaćih proizvoda „ Okusi Hrvatsku“.


Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime