Domovinski pokret Split postavio spomen-ploču Frani Tenti na Marjanu

"Tente je zastavu podigao u olovnim poslijeratnim godinama partijskog jednoumlja i totalitarnog komunističkog sustava", poručuju iz Domovinskog pokreta

Splitski ogranak Domovinskog pokreta je na vrhu Marjana pored hrvatskog barjaka postavio spomen-ploču mladom hrvatskom domoljubu Frani Tenti.


Ovim činom, stranka je ukazala na nedosljednost i propuste gradske vlasti te naglasila kako će Domovinski pokret svoje ideje i obećanja, za razliku od trenutačne upravljačke strukture grada, u budućnosti – provoditi u djelo.

Tajnik splitskoga ogranka Davor Stipan, u pratnji mladih članova stranke, postavio je spomen-ploču te poručio:

“Frane Tente je bio hrvatski domoljub koji je 1947. godine na Marjanu podigao hrvatsku zastavu.

Tente je zastavu podigao u olovnim poslijeratnim godinama partijskog jednoumlja i totalitarnog komunističkog sustava. Zastava koju je podigao bila je baklja slobode u mraku predstojećih desetljeća negacije nacionalne misli.


Tentina zastava predstavlja i svojevrsnu spomen svijeću za tisuće mladića njegovih godina koji su bez suda i osude pobijeni diljem Križnog puta. Na koncu, njegova žrtva ohrabrenje je i okrepljenje za sve žrtve koje će se priložiti na oltar Domovine do konačne slobode u krvavoj kupelji Domovinskoga rata.

Gradsko vijeće Splita uvrstilo je u proračun za 2020. godinu stavku za podizanje spomenika Frani Tenti na Marjanu. Nažalost, spomenik nije podignut.Ne ulazeći u razloge zbog kojih je izostala realizacija spomenika, Domovinski pokret ovom spomen pločom podsjeća na spomenutu odluku Gradskog vijeća i  traži da se na primjeren način, bez odgađanja, oda počast mladom domoljubu.“

Moja reakcija na članak je...
Vau
57
Haha
7
Hagić
3
Hmmm
8
Plač
3
Grrr
25
Molim?
17

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime