Domovinski pokret Splitsko- dalmatinske županije na čelu s povjerenikom Nikolom Grabovcem očitovao se na aktualna događanja u Splitsko- dalmatinskoj županiji i gradu Splitu.

Grabovac navodi kako je javnost još jednom imala priliku saznati kako ne cvjetaju ruže u odnosima između Željka Keruma i Andre Krstulovića Opare, odnosno, između HDZ-a i HGS-a. To nije prvi put da je zaiskrilo u koaliciji koja upravlja Splitom i Županijom. Prilikom svakog donošenja proračuna zaiskri između skladnih partnera. Manji partner povisi uloge, traže se nove koncesije i nova ravnateljska mjesta. Prijeti se ne dolaskom na sjednice, neusvajanjem proračuna i razvrgavanjem koalicije. Isti scenarij se ponavlja iz godine u godinu, a rezultat je uvijek isti – siromašnija i nazadnija Dalmacija, siromašniji i nazadniji Split, ističe Grabovac.

Domovinski pokret ističe kako svih ovih godina nismo vidjeli kako su se partneri razišli u različitim vizijama realizacije nekog od kapitalnih projekata za grad i županiju. Nismo vidjeli kako su ponudili različita rješenja za prometne gužve, pročistače vode ili reindustrijalizaciju grada i županije. Njihovi sukobi su mnogo prizemnije razine i to je već svima u ovom gradu i županiji jasno.

Mladi u ovom gradu zaslužuju priliku za svoje prve kvadrate koji neće iznositi 3 tisuće eura po četvornom metru. Sva djeca moraju imati pravo na vrtić, jer je bez toga bespredmetno raspravljati o bilo kakvoj natalitetnoj politici. Splićani imaju pravo na čist zrak i čistu, pitku, vodu. Obnavljati spomenik vodi, koji je usput rečeno posljednji trag autonomaštva i talijanskog iredentizma u Splitu, a da prilikom svake jače kiše građani piju zamućenu i zdravstveno neispravnu vodu može samo gradonačelnik i vlast koja nije svjesna okoline i problema grada s kojim treba upravljati i živjeti. Trošiti milijune kuna na repliku talijanskog
kiča na Rivi kao tobožnji „spomenik vodi“ je isto kao da Zagrepčani grade spomenik kojim veličaju potres koji im je razrušio grad dok oni lutaju u ruševinama. Ovaj pokušaj gradonačelnika da prije izbora ubaci još jednu ideološku kost pred narod kako taj isti narod ne bi razmišljao o tome gdje i kako živi je već viđen i odavno pročitan. Stoga Domovinski pokret predlaže da famozni „Spomenik vodi“ iz svog džepa plate Kerum i Andro Krstulović Opara, a da se novac koji su namijenili u ovu svrhu preusmjeri u kvalitetan pročistač vode na Jadru. Time bi koalicijski partneri dobili trajni spomenik eri u kojoj su upravljali gradom. A njihova vladavina gotovo je vratila grad na razinu 19. stoljeća pa je navedeni spomenik i više nego prikladan kao trajni spomen jedne političke sramote, ističu iz Domovinskog pokreta.


Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime