DOMOVINSKI POKRET SPLIT: “HDZ je u Zenti stvorio još veći nered”

"Već se na ljeto vidjelo kako u lučici vlada potpuni nered i kako ŽLU nije u stanju, a nema niti namjeru, uvesti red", upozoravaju iz Domovinskog pokreta

“Odlukom Vlade RH sportske lučice Zenta i Spinut povjerene su na upravljanje Županijskoj lučkoj upravi. Vlada je spomenute luke povjerila ŽLU kako bi se u njima uveo red, sredili vlasnički odnosi, popravila infrastruktura te kako bi u konačnici služile svojoj izvornoj namjeni – kao sportske lučice. Iako je „prisilna uprava“ ravnatelja ŽLU Domagoja Maroevića trebala, prema odluci Vlade, trajati samo godinu dana, ona je i dalje na snazi pa se postavlja pitanje – rade li lučice mimo zakona?”, kazuju iz splitskog Domovinskog pokreta te u nastavku nadodaju i ovo:


“Korisnici lučica smatrali su kako ih preuzima ozbiljna ustanova, županijskog ranga i ozbiljan ravnatelj, no ispostavilo se kako je ŽLU lučice preuzela potpuno nespremna. Uprava nije osigurala osnovne uvjete za rad lučica pa su jednostavno prekopirali stari model upravljanja i samo produbila probleme i povećala nered.

Od kada je ŽLU preuzela upravljanje lučicom ona je pretrpana komercijalnim brodovima koji, po zakonu, ne smiju biti u lučici. Status udružitelja koji je bio osnova za upravljanje lučicom se obezvrjeđuje kako bi se pogodovalo interesima podobnih poduzetnika čiji brodovi ne bi smjeli biti u lučici sportske namjene.

Već se na ljeto vidjelo kako u lučici vlada potpuni nered i kako ŽLU nije u stanju, a nema niti namjeru, uvesti red. Lučica je bila pretrpana brodovima koji su se vezivali na sve moguće načine. Iako u sadržaje u luci nije bilo nikakva ulaganja povećane su cijene suhog veza, parkinga i dizalice, a najavljuje se i drastično poskupljenje vezarine.

Jedna činjenica najbolje oslikava koliki nered vlada u Zenti – korisnicima su dani novi ugovori na potpis, a da na ugovoru nije naznačen broj veza za koji se potpisuje ugovor.

Najavu Županijske lučke uprave, koja Zentu namjerava pretvoriti u luku otvorenu za javni promet, u Domovinskom pokretu smatramo napadom na privatno vlasništvo i pogodovanjem interesima velikih gospodarstvenika koji su pod okriljem Županijske lučke uprave počeli preotimati jednu športsku lučicu kako bi je pretvorili u još jedno privezište za komercijalne brodove”, zaključuju iz Domovinskog pokreta Split.


Moja reakcija na članak je...
Vau
17
Haha
6
Hagić
1
Hmmm
3
Plač
1
Grrr
4
Molim?
8

1 KOMENTAR

  1. Tko iz Domovinskog pokreta je izvalio ovakvu glupost? red bi bilo da postoji ime i prezime. Istina je da ta marina je bila uzurpirana 25 godina i ovo što je sad napravljeno je odavno trebalo napraviti. Marinom je upravljala udruga građana koja je dozvolila da pojedinci naprave takav nered ali za to snosi pravnu odgovornost udruga građana kao korisnik. Nije Bužančić bio korisnik. marina je radila mimo svih zakona a što se tiče održavanja, tako je održavana da su danas potrebne milionske sanacije. Tko će platiti te sanacije, tko će platiti buduće održavanje? Naravno korisnici, pa neću ja za njih plaćati da bi oni brodove tamo držali. Vjerojatno će i naknada za vez biti u skladu troškovima koji su potrebni. Ne znam što bi drugo htjeli. A županijska uprava je uzela stvar u svoje ruke zato što samo sportsko društvo ili udruga korisnika je dovela do ovakvog stanja. Što bi bilo bolje da se ništa nije diralo?

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime