“Kako kroz dan bez plastike? Zero waste kuharica za održivi život” naziv je predavanja koje će se održati u sklopu javne tribine o sprječavanju nastanka otpada, u četvrtak, 11. srpnja s početkom u 10.00 sati, u središnjici Gradske knjižnice Marka Marulića (Ulica slobode 2).

Tribina se organizira u sklopu projekta “Otpad nije smeće” u suradnji Grada Splita i Udruge za prirodu, okoliš i održivi razvoj Sunce.

Glavni predavač je Marko Capek iz udruge Terra Hub. Marko već deset godina sam proizvodi svu potrebnu kozmetiku, a zadnjih nekoliko godina živi i promovira “zero waste” način života u kojem nema mjesta plastici.

Pitate se zašto je plastika najveći problem? Koje je stanje u RH i u svijetu? Što ja mogu učiniti kao pojedinac? U svom predavanju Marko će nam dati odgovore na pitanja koji su jednostavni koraci koje svaki pojedinac može napraviti u svakodnevnom životu, kako bi smanjio proizvodnju i gomilanje plastičnog otpada.

Marko Capek splitskoj publici predstavit će i zero waste kuharicu za održivi život, a nakon predavanja predviđen je i razgovor s publikom.

Za sve vas koji niste u mogućosti doći i družiti se s Markom, pratite nas na službenoj Facebook stranici Grada Splita putem koje će biti osiguran live stream prijenos tribine.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime