Snažan vjetar u čak dva navrata otpuhao je fasadu sa splitske Zdravstvene škole posljednjih nekoliko dana. Prvo je to napravilo jugo, 5. veljače, a dan poslije i bura.

Otkada se izgradila ova škola, a nije prošlo baš puno godina, stalno muku muči s fasadom koja otpada čim zapuše malo jači vjetar.

Ovakva situacija predstavlja prijetnju za svakoga tko se za vrijeme vjetrovitog vremena nađe pored strane škola na kojoj fasada otpada.

Nadležno ministarstvo konačno je odlučilo pomaknuti ovu “priču” s mrtve točke i najavilo za sljedeći tjedan raspisivanje natječaja za fasadu Zdravstvene škole. Vrijednost radova je 2,5 milijuna kuna, a rok sanacije ne smije biti duži od 5 mjeseci.

Podsjetimo, škola je izgrađena 2013. godine kada je utvrđeno da krov prokišnjava, a samo godinu dana kasnije podzemne vode su poplavile njezine prostorije. Osim toga, prije dvije godine olujni vjetar je srušio fasadu sa sjeverne strane. Zbog orkanske bure sredinom ožujka ove godine odlomila se velika fasadna ploče s istočne strane. A u studenom je na školi ponovno popustila fasada, opasni komadi počeli su padati izravno pred školskim ulazom zbog čega je tada, a radi mjere predostrožnosti, ravnateljica donijela odluku da se nastava ne održi.

 Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime