Dobrovoljna akcija studenata Filozofskog fakulteta u biblioteci Ogranka Matice hrvatske u Splitu

Novo vodstvo Ogranka je odlučilo slagati knjige po suvremenim knjižničarskim pravilima

U Ogranku Matice hrvatske u Splitu nalazi se velika biblioteka s više tisuća raznih knjiga i časopisa. Novo vodstvo Ogranka je odlučilo slagati knjige po suvremenim knjižničarskim pravilima da bi bile što pristupačnije svojim korisnicima što iziskuje dosta truda, vremena i radne stručne snage.


Član Upravnog odbora Ogranaka Matice hrvatske u Splitu dr. sc. Tea Tereza Vidović Schriber s Filozofskog fakulteta u Splitu uputila je 7 svojih studenata dobrovoljaca koji su pred završetkom petogodišnjeg studija za učiteljice i učitelje, da svojim znanjem i entuzijazmom pomognu u sređivanju knjiga u Ogranku Matice hrvatske kako bi knjige bile što dostupnije čitateljima jer bi se na zahtjev brže i lakše pronašle na brojnim policama velike biblioteke.

Tu vrstu posla i dodira s brojnim knjigama, većinom tiskane u nakladi Matice hrvatske u Splitu kao i one tiskane u drugim brojnim ograncima diljem Hrvatske, studenti su s velikim zadovoljstvom prihvatili i uspješno izvršili (Petra Raketić, Dinka Ružević, Melani Brajković, Magdalena Jozić, Ružica Conar, Ivan Bazina i Ante Dušević).

Stručni voditelj studentima pri sređivanju i slaganju knjiga u biblioteci Ogranka bila je članica Upravnog odbora Ogranka Grozdana Ribičić – viši knjižničar i voditeljica Odjela za mlade i djecu u knjižnici Marka Marulića pa se posao sređivanja velikog broja knjiga odvijao stručno i relativno brzo.

Na kraju svog dobrovoljnog i uspješnog rada u biblioteci Ogranka, studenti su se sa zadovoljstvom zajedno slikali na najljepšem balkonu u Marmontovoj ulici s nedavno postavljenim novim štandarcem i Hrvatskom zastavom.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime