“Dobro srce studenata Splita”: Prikupljeno 45 tisuća kuna za potrebite

Rektor Anđelinović č.s Vlatki Topalović, simbolično uručio ček na iznos od 45 tisuća kuna, što i nije konačan iznos, jer se sastavnice Sveučilišta uplatom još mogu uključiti u ovu akciju

Uspješno je završena tradicionalna deveta humanitarna akcija „Dobro srce studenata Splita“ tijekom koje su od 11. do 21. prosinca studenti i djelatnici splitskog sveučilišta prikupili značajnu količinu hrane, odjeće, obuće, igračaka i higijenskih potrepština. Donacije su predane Caritasu Splitsko-makarske nadbiskupije za studente i potrebite obitelji iz njihovog programa pomoći, zajedno s financijskim sredstvima prikupljenim na humanitarnom koncertu „Božić na Sveučilištu“ i uplatama Sveučilišta i njegovih sastavnica.


Svečanosti završetka akcije i predaje prikupljenih darova, održanoj 22. prosinca u Studentskom domu “Dr. Franjo Tuđman”, prisustvovali su prof. dr. sc. Šimun Anđelinović, rektor Sveučilišta s prof. dr. sc. Brankom Matulićem, prorektorom za kvalitetu, kulturu i umjetnost, ravnateljica Caritasa č.s. Vlatka Topalović, ravnatelj Studentskog centra Petar Smajić,  povjerenik za mlade Splitsko-makarske nadbiskupije te studentski kapelan don Mihael Prović, Ivan Bezmalinović, član predsjedništva Studentskog zbora i Mirjana Milić, predsjednica ASUS-a, krovne alumni udruge Sveučilišta.

Rektor Anđelinović je zahvalio svima koji su sudjelovali u ovoj akciji te Caritasu s kojim Sveučilište u humanitarnom radu odlično surađuje. Istaknuo je važnost ovakvog djelovanja svih sudionika, osobito studenata, jer uz stručnjake, zadaća je Sveučilišta odgojiti humane mlade ljude koji će nastaviti tako djelovati kada diplomiraju. Posebno se osvrnuo na lijepi nastup orkestra i solista Umjetničke akademije u Splitu sa solistima Hrvatskog narodnog kazališta te Akademskog pjevačkog zbora „Silvije Bombardelli“ na koncertu „Božić na Sveučilištu“ održanom večer prije tijekom kojeg su također prikupljana sredstva za pomoć studentima slabijeg socioekonomskog statusa.

Tako je rektor Anđelinović č.s Vlatki Topalović, simbolično uručio ček na iznos od 45 tisuća kuna, što i nije konačan iznos, jer se sastavnice Sveučilišta uplatom još mogu uključiti u ovu akciju.

U ime korisnika Caritasa kojima će biti donirane prikupljene donacije zahvalnost je izrazila ravnateljica Caritasa č.s. Vlatka Topalović.

– Ovim donacijama osigurat ćemo pakete pomoći za potrebite obitelji koje su u našem programu, a financijskim sredstvima pomoći ćemo 10 studenata Sveučilišta u Splitu, novoprijavljenih u naš program stipendiranja. Zahvaljujem na otvorenosti srca i cjelovitosti osoba, sudionika akcije, koji su pružili podršku onima koji nemaju – zaključila je Topalović.Ravnatelj Smajić je podsjetio na brojne aktivnosti za potrebite studente Studentskog centra u kojima ova ustanova sudjeluje, istaknuvši da je SC za studente s invaliditetom osigurao asistenta, kojeg i financira tako da im se olakša praćenje nastavnih aktivnosti.
Sudionicima akcije zahvalili su se i Mirjana Milić u ime alumija Sveučilišta, studentski kapelan don Mihael Prović te u ime studenata I. Bezmalinović.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0