Split se u kolovozu može pohvaliti sve većim brojem turista, pa je tako od početka kolovoza ostvareno gotovo 160.000 noćenja što je 51% od noćenja ostvarenih u istom razdoblju prošle godine.

Hotelski smještaj bilježi 60% prošlogodišnjh noćenja, privatni smještaj 51% prošlogodišnjih noćenja, a najbrojniji su turisti iz Njemačke, Poljske, Ujedinjenog Kraljevstva, Francuske te domaći turisti.

Situacija idućih dana, kao i do sada, ovisit će isključivo o epidemiološkoj slici koja se u ovoj županiji posljednjih dana značajno pogoršala.

Italija je u srijedu poslijepodne zbog koronavirusa uvela nove mjere, a one se odnose na sve koji se vraćaju ili su čak bili u tranzitu kroz Hrvatsku. Pri ulasku u Italiju obavezno je pokazati negativan test na koronavirus ili se testirati u roku od 48 sati. Test ne smije biti stariji od 72 sata.

– Prema informacijama koje su nam dostupne iz predstavništva HTZ-a u Italiji, brojni su pozivi Talijana vezani za ovu odluku, ali oni i dalje pokazuju veliki interes i žele doći u Hrvatsku – rekla nam je Alijana Vukšić, direktorica Turističke zajednice grada Splita.

Što se tiče Slovenije, službeno Hrvatska još nije na crvenoj listi i rano je govoriti o bilo kakvim otkazivanjima rezervacija, dodala je.

– Dobra je vijest da je u kolovozu došlo do porasta statističkih pokazatelja. Ostvarili smo 51% prošlogodišnjih rezultata i ta brojka bi zasigurno i dalje mogla rasti. Mi se nadamo povoljnoj epidemiološkoj situaciji, da će ove brojke samo nakratko biti ovako velike i da će se uskoro stanje normalizirati, jer sezona će isključivo ovisiti o pozitivnoj epidemiološkoj slici – zaključila je Vukšić.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime