Jučer i prekjučer je gradski koncesionar Cestar radio na uređenju prilazne ceste za plažu Kaštelet, popularnog naziva Obojena svjetlost. Oba dana su nas nazivali građani koji su tamo prolazili, kako djelatnici Cestara sjede u hladovini, te se građani pitaju kada će ovakvim tempom ovo biti završeno.

Doznajemo da su od Grada za ovaj posao dobili rok završenja veći nego im je objektivno potreban. Prema najobičnijoj vizualnoj procjeni, ovo što su napravili u dva radna dana, moglo se napraviti u manje od jednog radnog dana. Poznato je da u Gradskoj upravi odavno nisu zadovoljni Cestarovim ponašanjem prema Gradu Splitu kao najvećem poslodavcu toj privatnoj tvrtki koja je nekada bila u vlasništvu bivše općine Split. Više je nego očito da Cestar sa sadašnjim ljudskim i strojnim kapacitetima nisu u stanju na vrijeme izvršavati svoje obveze prema svome najvećemu poslodavcu, tim više što Cestar radi i za okolne općine i gradove, kao i za druge poslovne subjekte.

Ali, oni uporno ne žele zaposliti još djelatnika pravdajući se da na tržištu nema radne snage. Očito je da se ne žele odreći čiste dobiti koju bi inače trebali uložiti i dodatnu radnu snagu i mehanizaciju.

Do kada će gradske vlasti trpjeti samovolju svojih koncesionara?!

A, zašto i Grad Split ne bi imao svoju tvrtku za održavanje kao što to ima Zagreb i još neki gradovi u državi?!

A, zašto je ova rentabilna tvrtka uopće bila privatizirana, kad je već bila u vlasništvu nekadašnje općine Split?!

Prema informacijama iz gradske uprave, ista je puno zadovoljnija pružanjem usluga od strane svojih komunalnih tvrtki nego s uslugama koncesionara.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime