Nakon što ga je i po treći put prijavio za komunalni nered, ugostitelj Željko Alfirević je aktivistu Bojanu Ivoševiću u komentarima na Facebooku poručio “Bojane, dođi da se slikamo zajedno” i “Samo se ti igraj…” Radi li se o suptilnoj prijetnji ili samo nevjerojatnoj bahatosti, nećemo ni nagađati, ali ovaj splitski ugostitelj posljednjih dana se dobro narugao s Gradom Splitom i sam sebe učinio oglednim primjerkom komunalnog nereda.

Željko Alfirević

Zatražili dozvolu za šank, pa prekršili uvjete zaključka

Sredinom prosinca je u sklopu manifestacije “Advent na Pjaci” koju organiziraju dva privatna objekta – restoran NoStress i hotel baština Judita, gradonačelnik donio zaključak kojim im od 30. studenog do 31. prosinca dopušta postavljanje prigodno ukrašenog šanka i po jedne jelke unutar postojećih granica štekata. Hotel Judita tu pogodnost nije iskoristio do danas, dok je NoStress Željka Alfirevića, točnije rečeno njegove kćeri, izbacio šank i dvije jelke van dozvoljenih granica štekata.

Iako zaključak predviđa da se ugostiteljima u slučaju kršenja, isti ukida, to se do danas nije dogodilo. Alfirevići su za ovaj prekršaj platili mandatnu kaznu od 1.500 kuna i dobili nalog za uklanjanje objekata s javne površine. Da ne bude zabune, šank nije trajno uklonjen, tek je uvučen u granice štekata.

Željko Alfirević se nakon plaćanja kazne na svom Facebooku ‘obračunao’ s Ivoševićem.

Povezani sadržaj

Gradonačelnik im na Badnjak legalizirao jelke, oni ponovno prekršili ugovor

Već nekoliko dana kasnije i to ponovno u sklopu “Adventa na Pjaci” NoStress je pred Staru gradsku vijećnicu bez ikakve dozvole od strane Grada postavio tri jelke i set za karaoke koji uključuje platno i projektor. Na teren su pozvani komunalni redari, a iako smo poslali nekoliko upita Gradu Splitu, do danas nismo saznali jesu li platili ikakvu kaznu.

Tri ilegalno postavljene jelke naknadno su zaključkom gradonačelnika ‘legalizirane’ i to na današnji datum, 24. prosinca. Iako su pokazali vrhunsko nepoštivanje gradonačelnika, pa i građana, istim zaključkom im gradonačelnik ponovno izlazi ususret i dozvoljava postavljanje deset visokih stolova unutar granica štekata. Pogađate, stolovi su postavljeni van granica štekata, na javnu površinu. I treći put u deset dana pozvani su komunalni redari zbog istog objekta, a hoće li i koliku kaznu ovaj put platiti, tek ostaje za vidjeti.

 

Otvoreno ruganje s gradonačelnikom i građanima

U sva tri slučaja uzurpiranje javne površine komunalnim redarima je prijavio splitski aktivist Bojan Ivošević. Ovaj put Željko Alfirević nije reagirao na svom Facebook profilu, već se sa splitskim aktivistom odlučio obračunati u komentarima. Nakon što mu je poručio da se zaposli, jer će se onda manje baviti “nadrikomunalom”, napisao mu je i “dođi, slikat ćemo se zajedno”. Jednom od komentatora je kazao “imam sve dozvole svima usprkos…Bojana mi je žao piše prijave bez efekta….šteta energije…. Što sam ja Željko Alfirević…uvijek“.

Ivošević je na njegove riječi priložio dokument u kojem je vidljivo da sve dozvole ipak nema, na što je Alfirević poručio: “Opet iznosiš dokumente privatne naravi….Samo se ti igraj..”.

Dokument koji je Ivošević priložio nikako nije privatne naravi, radi se o zaključku gradonačelnika koji po zakonu mora biti javno dostupan u Službenom glasniku Grada Splita, kao i svakom građaninu na upit. Ali zanimljivo je da Alfirević zaključke Grada smatra privatnim dokumentima. Zanimljivo je i da bez ikakvog pardona javno izjavljuje da će prijave komunalnih redara proći “bez ikakvog efekta” jer ipak je on Željko Alfirević. Ovaj splitski ugostitelj toliko je siguran u moć svoga imena da se otvoreno ruga instituciji gradonačelnika i nadležnim službama Grada pred tisućama Splićana, a ne libi se ni provocirati građane koji se u njegove ilegalne radnje taknu.

Gradu Splitu poslali smo upit o sudbini ugostitelja koji je u deset dana tri puta uzurpirao javnu gradsku površinu. Ostaje za vidjeti hoće li i gradonačelniku Andri Krstuloviću Opari njegove bahate ‘baze’ biti smiješne pa će ga pustiti da se gradskim površinama i gradskim službama i dalje igra kako mu se prohtije ili će iz zaborava izvući metlu kojom je početkom mandata ponosno ‘mahao’ i jednom zauvijek pomesti sve one koji misle da za njih nikakva pravila ne važe.

Nakon naše objave, ugostitelj je sve komentare ostavljene na Facebook profilu Bojana Ivoševića, pobrisao.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime