Djevojka se preračunala, pa umjesto na plesnom podiju, večer provela na infuziji

Iako je situaija puno bolja od prethodnih godina, na Ultri se još uvijek mogu vidjeti ovakve scene

Iz godine u godinu Ultra festival, osim gomile veselih i rasplesanih partijanera, donosi i nešto tužnije prizore. Jedan od takvih zatekli smo na samom početku prve večeri Ultre.


Mlada dama s fotografije je konzumirajući nepoznatu supstancu koju njen organizam nije mogao podnijeti, umjesto na plesnom podiju, večer provela u šatoru medicinske pomoći.

Porazgovarali smo s jednim od voditelja medicinskog tima, zaduženog za pružanje pomoći posjetiteljima Ultre.

Upitali smo ga kakve su sve intervencije imali tu večer, te je li bilo kakvih ozbiljnih slučajeva.

– Mi smo imali nešto više od 30 intervencija. Bilo je nešto malih trauma poput porezotina, ali najviše intoksikacija. Standardni Ultraški poslovi – našalio se.

Dok smo razgovarali u šatoru medicinske pomoći je ležalo dvoje mladih partijanera. Jedna od njih je i mlada dama s fotografije.


– Njih dvoje su najteži slučajevi večeras u našem šatoru, malo su pretjerali, konzumirali nešto što nisu smjeli. Sad pratimo njihovo stanje, pustit ćemo ih da malo odspavaju. Inače, da je neka ozbiljnija situacija, poslali bi ih Hitnom u bolnicu, ali nije bilo potrebe za tim. – rekao je.

Saznajemo i da je prva večer Ultre zahtjevala tek niz manjih intervencija, a samo nekoliko partijanera je upućeno u bolnicu na daljnje liječenje.Potaknuti ponašanjem prijateljice djevojke sa slike, koja je željela onesviještenu prijateljicu odvesti u apartman i odbijala pozvati medicinsku pomoć, upitali smo člana medicinskog tima koliko je to pametan potez.

– Ovisno o težini intoksikacije, nekad je sasvim dovoljno da se osoba naspava, ali ukoliko se radi o nečem težem, bitno je da dobije pravilnu medicinsku njegu. – rekao je.

Apelirao je na sve posjetitelje Ultre da ukoliko zamijete da je nekoj osobi pomoć potrebna dođu do prvog šatora medicinske pomoći ili nazovu hitni broj 112.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0