Kako doznajemo iz pouzdanog izvora unutar splitske bolnice, kod više djelatnika Hitne pomoći u Splitu sumnja se na koronavirus. Kako doznajemo, dva doktora i barem još dva djelatnika poslana su u samoizolaciju. Testiranje je kod jednog djelatnika potvrdilo infekciju na koronavirus, a za ostale se čekaju rezultati.

Kako doznajemo, barem još jedan djelatnik Hitne nalazi se u samoizolaciji zbog potvrđenog kornavirusa unutar kućanstva.

Ravnatelj Hitne: “Pozitivni djelatnik nije imao dodira s pacijentima”

Ravnatelj Hitne pomoći Split, Leo Luetić potvrdio nam je da je jedna osoba pozitivna na koronavirus.

– Istina je, test je pozitivan. Ono što sigurno sve zanima je, je li osoba bila u kontaktu s pacijentima. Moram naglasiti da se radi o  djelatniku koji radi na dojavama i nije bio u dodoiru s građanima.

Postupili smo prema svim uputama epidemiologa i infektologa. Oni koji su bili u neposrednom kontaktu će biti poslani u samoizolaciju, prostorije su dezinficirane i nastavljamo dalje raditi – kaže Luetić.

Potvrdio je i da je više djelatnika poslano u samoizolaciju, a neki su i testirani te se čekaju rezultati. Nije znao reći o kojem broju djelatnika se radi, ali kaže, neće omesti Hitnu u daljnjem obavljanju posla.

– Zasad sve možemo održavati na normalnom nivou. Nemamo većih problema, možemo kompenzirati ovo stanje s brojem ljudi koji imamo. Naravno, ne mogu prognozirati za ubuduće, samo se nadati najboljem – kaže Luetić.

Upitali smo ga i imaju li djelatnici dovoljnu količinu adekvatne zaštitne opreme.

– Zasad nemamo problema ni s tim. Naručujemo zaštitnu opremu za sebe, a dobili smo i obećanje iz Stožera CZ HR da će nam poslati dodatnu opremu. Zasad se ne brinem – kaže LuetićKomentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime