Policija je objavila rezultate obavljenog očevida vezano uz prometnu nesreću koja se dogodila 3. studenog oko 16:15, na državnoj cesti D-33 u Lozovcu.

Utvrđeno je da je do prometne nesreće došlo kada je 40-godišnji vozač pri upravljanju teretnim vozilom MAN, cisternom za prijevoz opasnih tvari, šibenskih registracijskih oznaka, na ravnom dijelu ceste na uzbrdici, zbog nedržanja potrebitog razmaka kada se kreće iza drugog vozila, prednjim lijevim dijelom vozila naletio na zadnji dio osobnog vozila marke VW UP, šibenskih registracijskih oznaka, kojim je upravljala 40-godišnja vozačica, koja se kretala u istom smjeru i koja je vozilom usporavala.

Od sudara osobno vozilo se odbija unaprijed pri čemu prednjim desnim dijelom vozila udara u metalnu zaštitnu ogradu i betonski ivičnjak, od koje se odbija i zaustavlja u desnoj prometnoj traci.

Radi pružanja liječničke pomoći u Opću bolnicu Šibenik su prevezeni vozačica osobnog automobila i putnici, gdje je u 17,30 sati 70-godišnjem putniku iz tog vozila konstatirana smrt, čije je tijelo po nalogu zamjenika Županijskog državnog odvjetnika prevezeno na Odjel patologije radi obdukcije.

Dvoje djece, kao putnici u tom vozilu, su zadobili teške i po život opasne ozljede, radi čega su prevezeni na daljnje liječenje u Klinički bolnički centar Split, dok je treće dijete iz toga vozila lakše ozlijeđeno, kao i vozačica osobnog automobila, koja je zadržana na daljnjem liječenju u Općoj bolnici Šibenik.

Protiv 40-godišnjeg vozača teretnog vozila će biti podnijeta kaznena prijava, zbog izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime