Jučer je OŠ Bol brojnim događanjima obilježava Dan škole. Ne radi se o onom klasičnom danu kada nema nastave, pa djeca ni ne trebaju zaviriti u krug školske zgrade. Naprotiv, cijeli školski tim pripremio je razna događanja; od sportskih do onih tradicionalnih u kojima osim djece sudjeluju i njihovi roditelji.

Jučer je u školi zbog toga vladala “vesela gužva” djece i njihovih roditelja. U školu su zavirili i pokoja baka ili djed kako bi kupili nešto od ponuđenog.

Ipak, jučerašnja se događanja u školi razlikuju po tome što si odbojkaški klub Brda u suradnji sa svojim sportskim prijateljima, Zakladom Sport2life, predstavili svoj edukativni program: ZDRAVI ŠKOLSKI ODMOR. Osim uživanja u ukusnim zalogajima poput Smoothieja od manga i šumskog voća, domaćih energetskih pločica sa suhim voćem te domaće pite od mrkve, palente i svježeg sira, učenici i njihovi roditelji mogli su doznati i korisne savjete o zdravim prehrambenim navikama od nutricionistice Olivere Stričević.

Zajednička misija OŠ Bol, OK Brda i Zaklade Sport2life ovoga puta je naučiti djecu kako unatoč tome što je mobitel odličan izvor informacija i zabave te nužan komunikacijski kanal, izvan ekrana postoji čitav svijet koji može biti zdrav i jednako zabavan i poučan.

Ovakav način obilježavanja Dana škole s naglaskom na sport i zdrav način prehrane oduvijek se njeguje u OŠ Bol – koju je, primjerice, pohađao i naš proslavljeni trener i izvrstan sportaš Slaven Bilić koji je ovom prigodom poslao i video čestitku.

– Organizirali smo program zdravog zimskog odmora da bi doprinijeli zdravijoj dječjoj prehrani. Edukaciju će provesti nutricionistica Olivera Stričević u sklopu svoje radionice. S obzirom da smo svjesni da djeca sve nezdravije jedu, došli smo na ideju da provedemo edukacije o zdravom načinu prehrane u osnovnim školama i ovo je drugi takav događaj. Prvi smo organizirati u OŠ Skalice, a cilj nam je educirati svu djecu u školama u Splitu i okolici – kazao na je direktor Zaklade Sport2life Boris Odak.

Zaklada Sport2life osnovana u Hrvatskoj u lipnju ove godine, a cilj joj je promidžba zdravog i aktivnog života. Osnivač je Michael Saran, a zaklada djeluje još u Češkoj i Turskoj.

– Odbojkaški klub Brada u partnerstvu sa Zakladom Sport2life želi omogućiti djeci edukaciju o zdravom načinu životu. Oduvijek je politika kluba bila da djevojke u klubu nisu samo igračice nego da sudjeluju u društvenim zbivanjima općenito. Ove su se godine angažirale u proslavama dana škole – rekle su nam Valentina i Tea, najstarije igračice jedinog splitskog ženskog superligaša.

Superligašice – igračice OK Brda bile su prisutne u školi kao promotori sportskih aktivnosti djece i mladeži i njihovog zdravog životnog stila koje su, između ostalog, pomogle djeci u proizvoljnom popunjavanju edukativnog upitnika o navikama hranjenja kod djece kojeg je sastavila bivša “cura iz Brda” univ.bacc.nutr. Barbara Đapić, trenutno igračica S.S.D. Chieri ’76 talijanska Serie A, a obradila mag.soc., doktorandica sociologije i sadašnja igračica Brda Tea Gutović.

Iz škole nam poručuju: “Do novog susreta, djeco, budite nam aktivni, zdravi i sretni”!.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime