Čelnici Splitsko-dalmatinske županije i Grada Splita danas su u posjetu udrugama i ustanovama gdje su im uručili prigodne čekove potpore.

Ravnateljica doma Maestral Jelena Burazin, u kojem su jutros boravili predstavnici Splitsko-dalmatinske županije i Grada Splita, kazala je da je jako zahvalna Županiji i Gradu Splitu na potpori.

– Pomaže nam se prilikom najma stanova, a po potrebi, kada financijski “zagusti”, dobivamo financijske potpore. Financiramo se od Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, no značajna je suradnja lokalne zajednice jer smo tu za naše lokalne obitelji, djecu s ovog podneblja – kazala je ravnateljica.

Privremeni pročelnik Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu, tehničku kulturu i sport Županije SD Tomislav Đonlić rekao je da Splitsko-dalmatinska županija tradicionalno obilazi sve ustanove koje brinu o potrebitima. Županija će za ovu prigodu ustanovama izdati čekove u iznosu od 10 tisuća kuna, odnosno ukupno oko 330 tisuća kuna.

– Na simboličan način želimo iskazati poštovanje prema djelatnicima, ali nadasve prema korisnicima koji su najpotrebitiji. U ovom vremenu Došašća svima nam je potrebno ljudske topline, prijateljstva, druženja. Tako želimo iskazati empatiju prema njima. Tradicionalno ih kroz ovo vrijeme posjetimo sve i podijelimo božićne poklone – rekao je Đonlić dodavši da Županija tijekom godine prati njihov rad i pomaže u granicama mogućnosti.

Splitska dogradonačelnica Jelena Hrgović Tomaš naglasila je da Grad Split svake godine obilazi ustanove Maestral, centar Juraj Bonači i Slava Raškaj, te udruge Anđeli i Lastavice.

– U ovo predblagdansko vrijeme želimo pokazati dodatnu institucionalnu brigu prema ovim divnim korisnicima. Kao što čujete, oko nas je ogroman žamor, a činjenica je da je sam dolazak izazvao veliku radost. Ipak, ono bitno su sustavna skrb i podrška i upravo je to minimum koji kao društvo možemo vratiti – kazala je Hrgović Tomaš.

Štićenici ovih ustanova i udruga trebaju sustavnu pomoć i podršku cijele godine, a u ovo predbožićno vrijeme i vi ih možete obradovati čak i s najmanjim znakom pažnje.

Raspored današnjih posjeta:

(zamjenik župana Luka Brčić)

10.00  Samostan Srca Isusova i Marijina Košute, Košute bb, Trilj,

10.30  Fond Gospe Sinjske za siromašne studente Sinj, Franjevački samostan,

10.30  Caritas Gospe Sinjske Sinj, Franjevački samostan,

11.45  Centar za rehabilitaciju fra Ante Sekelez Vrlika, Vrlika;

(pročelnik UO za prosvjetu, kulturu, tehničku kulturu i sport Tomislav Đonlić)

09.30  Dom za djecu i mladež Maestral, Split, Šižgorićeva 4,

10.00  Centar za odgoj i obrazovanje Slava Raškaj, Split, Radnička 2,

11.00  Specijalni centar za odgoj i obrazovanje Juraj Bonači, Split, Bušića 30,

(pročelnica UO za zdravstvo i socijalnu skrb Diana Luetić)

09.10  Klub roditelja djece oboljelih od malignih bolesti «Sanus», Split, Iločka 6,

09.25  Klub roditelja osoba s mentalnom retardacijom Zvono, Split, Mosećka 70,

09.40  Udruga za inkluziju Lastavica, Mosećka 72,

10.00  Centar za pružanje usluga u zajednici, Split, Hercegovačka 67.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime