Već smo vas obavijestili da će se danas, s početkom u 18 sati, u prostorijama Gradskog kotara Varoš sastati predstavnici različitih interesnih skupina iz stare gradske jezgre Splita.

Rasprava je otvorena za građane i medije. Na panel diskusiji nazvanoj “Susret interesnih skupina iz stare gradske jezgre” sudjelovat će hotelijer Darko Miladin, ugostitelj Željko Alfirević, stanar Varoša i ugostitelj Duje Piplović, vozač električnog dostavnog vozila Mišel Baučić, turistički vodič Tonči Cvrlje i Dalibor Popović (koji će sudjelovati samostalno, a ne u ime GRIST-a) te Gabrijela Munitić Orlić, direktorica udruge Sunce, koja će održati kratko izlaganje na temu Održivog gospodarenja otpada u staroj gradskoj jezgri.

Moderator i inicijator diskusije je stanovnik Geta i turistički djelatnik Baldo Đanović. Sudionici će otvoriti teme koje se tiču budućnosti stare gradske jezgre: od parkinga do štekata, kareta i golf automobila, zelenih otoka, glasne glazbe ispred i u ugostiteljskim objektima, života u jezgri, apartmanizacije i novih hotela, do subvencija stanovnicima prilikom sanacija njihovih objekata i drugih teme koje tište stanovnike i poduzetnike u gradskoj jezgri.

Za izjavu smo pitali i inicijatora diskusije.

– Svjestan sam da se digla medijska prašina, to je u jednu ruku bio i cilj. Vidite da su članovi civilnog društva itekako podijeljeni, pojedine se udruge ne mogu složiti bi li sudjelovale ili ne bi, pojedini stanari ne žele sjesti s drugim stanarima i poduzetnicima.

Sto je najsmješnije, pozvani stanari koji su se oglušili na pozive da sudjeluju sada su najglasniji. Takav je valjda Split i takvi su valjda Splićani, ne možemo bez žuganja. Nadam se da će netko od istih doći i da će biti voljan sudjelovati, mi lako dodamo još jednu katrigu za stol.

Ponavljam, ni ja kao moderator ni navedeni predstavnici skupina nismo Bogom dani. Ljudi koji su se okupili i bili voljni govoriti su bili dovoljno hrabri iznijeti svoje stavove i mišljenja. Ne mislim da ćemo ovom diskusijom poboljšati stanje u jezgri, ali smatram da će biti veliki uspjeh kada bi svi se ostali dionici u prostoru zvanom stara gradska uhvatili za isti štap i napokon krenuli prema gradskim službama zaduženima za taj prostor, jer su iste, da se ne lažemo, u teškom rasulu.

Dolazi nam novi komunalni red, dolaze nam zeleni otoci, mnogo toga nam se sprema, pa zašto nas se ne bi nešto pitalo – rekao nam je Baldo Đanović.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime